E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOMV'de Rusya sıkıntısı---

OMV'de Rusya sıkıntısı

OMV'de Rusya sıkıntısı
21 Nisan 2014 - 07:05 borsagundem.com

Enerji şirketi OMV'nin yöneticisi Gerhard Roiss, Rusya'ya karşı yaptırım yapılmasının doğru olmadığını söyledi

Avrupa’nın önemli enerji şirketlerinden OMV’nin tepe yöneticisi Gerhard Roiss, Rusya’ya yaptırımların yapılmasına karşı olduklarını ifade ederek “Ticaretin yapıldığı yerde savaş olmaz.” şeklinde konuştu.
Türkiye’de Petrol Ofisi’ni satın alan Avusturyalı OMV’nin şefi Roiss, ‘‘Rusya ile diyaloğun devam ettirilmesi önemli. Bunun dışında Avrupa Birliği’nin ciddi hatalar yaptığını düşünüyorum. Nabucco gibi yüzde yüz dışa bağımlı ülkelere enerji taşıyacak bir projeye destek olunmadı.” dedi. Nabucco projesinin desteklenmesinin ne kadar büyük bir hata olduğunun bugün daha iyi anlaşıldığını ifade eden Roiss, “Avrupa uzun vadeli düşünmeli ve altyapıya yatırım yapmalı.” dedi.

Ukrayna’daki gelişmeler sonrasında en kötü senaryonun gerçekleşmesine karşı hazırlık için yeterli zaman olduğunu belirten Roiss, “Kışın çok sert geçmemesi nedeniyle şu an gaz depoları yeterince dolu.” ifadelerini kullandı. 2013 yılında 42 milyar Euro ciroya ulaşan Avusturyalı şirket, dünya genelinde 26 bin 800 çalışana sahip.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)