E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOlmuksan'dan Edirne fabrikasını kapatma kararı---

Olmuksan'dan Edirne fabrikasını kapatma kararı

Olmuksan'dan Edirne fabrikasını kapatma kararı
19 Ocak 2017 - 14:07 borsagundem.com

Olmuksan Edirne Fabrikası'ndaki faaliyetlerin tamamen durdurulması ve toplu işçi çıkartılmasına karar verdi

5 Ocak 2017 tarihinde Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından verilen karar çerçevesinde, Tayakadın Köyü Köysokağı N437 / Edirne adresinde yer alan kağıt fabrikasının 2 numaralı kağıt üretim binası ile ilgili yapılan değerlendirmeler neticesinde bu binadaki faaliyetin iş güvenliği sebebiyle geçici olarak durdurulmasına, faaliyetin durması üzerine fabrikada çalışanlara ücretli idari izin verilmesine, fabrikadaki faaliyetin geleceğine ilişkin iç değerlendirmelere devam edilmesine ve iç değerlendirme sonucuna göre alınacak aksiyonların müteakip yönetim kurulu kararı ile belirlenmesine karar verilmiştir.

5 Ocak 2017 tarihli Yönetim Kurulu kararını gerektiren gelişmelerden önce farklı bir konjonktürde verilmiş 7 Haziran 2016 tarihli Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde de Edirne Fabrikası ile ilgili stratejik opsiyonlar araştırılmış ve değerlendirilmiştir.         

Bu çerçevede, Şirket Yönetim Kurulunca çeşitli incelemeler yaptırılmaya devam edilmiş, çeşitli alternatifler değerlendirilmiştir ve:

1.Edirne Fabrikası'nın hâlihazırdaki teknik şartları ve yüksek maliyet durumu sebebiyle aynı sektörde yeni teknolojiler ile faaliyet göstermekte olan diğer kağıt fabrikaları ile başarılı şekilde rekabet edebilecek seviyede olmadığı,

  1. (2)numaralı kağıt üretim binasının güvenli ve yürürlükteki tüm mevzuata uyumlu hale getirilebilmesi için yapılması gereken masraf tahmini gözetilerek bu yatırımın ekonomik olarak Şirket'in yararına hizmet etmeyeceği ve dirne Fabrikası'nda üretilen kağıdın Şirket'in ihtiyacının yalnızca %28'ini karşılayabiliyor olduğu ve hâlihazırda tedarikin büyük çoğunluğunun dış kaynaklardan ehven şartlarla sağlandığı da 

göz önünde bulundurularak Edirne Fabrikası'nın kapatılmasına, tesisin yıkılması hususunda çalışmaların başlatılmasına  ve toplu işçi çıkartma işlemlerinin başlatılmasına yönelik 19 Ocak 2017 tarihi itibariyle ayrıntılı olarak karar alınmıştır. [EK 1- Yönetim Kurulu Kararı]                                                                      

Bu karar çerçevesinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 nolu Özel Durumlar Tebliği'nin ilgili hükümleri uyarınca da kamuya açıklanması ertelenen hususlar açıklanmıştır.


Konuyla ilgili açıklama yapan Olmuksan International Paper Genel Müdürü Ergun Hepvar, "Edirne fabrikamızla ilgili birçok stratejik seçeneği etraflıca değerlendirdik" diyerek sözlerine şunları ekledi:
"Ne yazık ki, yeniden faaliyete açabilmek için ekonomik olarak makul bir çözüm alternatifi olmadığını gördük ve tesisi tamamen kapatmaya karar verdik. Bu zor kararın çalışanlarımız üzerindeki sosyal etkisini en aza indirmekte kararlıyız çalışanlarımıza en uygun desteği vermemizi sağlayacak tüm seçeneklerin üzerinde çalışıyoruz. Olmuksan IP olarak Türkiye'deki ambalaj sektörüne bağlılığımızı sürdürüyoruz, Oluklu Mukavva Ambalaj üretim faaliyetlerimiz normal seyrinde devam edecektir. Müşterilerimize tedarik konusunda, Edirne tesisimizin kapatılmasından kaynaklanabilecek herhangi bir sıkıntı yaşanmasını beklemiyoruz. Şirketimiz her zaman olduğu gibi üstün kalitede ürün ve hizmet sunmayı sürdürecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)