E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası duvar tartışması sonrası günü karışık kapadı---

New York borsası duvar tartışması sonrası günü karışık kapadı

New York borsası duvar tartışması sonrası günü karışık kapadı
12 Aralık 2018 - 04:53 borsagundem.com

Güne yükselişle başlayan ABD borsalarında, Trump'ın Demokrat liderlerle yaptığı duvar tartışması sonrası satışlar arttı. Dow ve S&P günü ekside tamamlarken Nasdaq sınırlı da olsa bir yükseliş sergiledi

BORSAGUNDEM:COM

New York borsası, yükselişle başlayan günü Beyaz Saray'daki duvar tartışmasının ardından karışık seyirle tamamladı. 

ABD ile Çin arasındaki ticari görüşmelerin süreceği açıklamalarıyla moral bulan endeksler alıcılı bir güne başladı. Dow Jones endeksi yüzde 1,44 artışla 24.775,16 puanda, S6P 500 endeksi yüzde 1,29 kazançla 2.671,69 puanda ve Nasdaq endeksi yüzde 1,36 değer kazancıyla 7.116,21 puanda seyretti. 

ABD Başkanı Donald Trump ile Demokratların Senato lideri Chuck Schumer ve Temsilciler Meclisi lideri Nancy Pelosi arasında Oval Ofis'te yaşanan "Meksika sınırına duvar tartışması" Wall Street'te satışları artırdı. Trump'ın, duvar için talep ettiği 5 milyar dolarlık bütçenin Kongre tarafından sağlanmaması halinde hükümetin kapanacağı uyarısını yapması görüşmede tansiyonu yükseltirken borsada da hisselerden kaçış başladı. 

Trump ile Demokrat liderler arasında Meksika sınırına duvar tartışması

Kapanışta, Dow Jones endeksi yüzde 0,22 azalışla 24.370,24 puana ve S&P 500 endeksi yüzde 0,04 kayıpla 2.636,78 puana geriledi. Öte yandan, Nasdaq endeksi yüzde 0,16 kazançla 7.031,83 puana çıktı.

İngiltere'den Brexit ile ilgili gelen olumsuz haberler de hisse satışlarının artmasında etkili oldu. 

BORSA KAPANDIKTAN SONRA HUAWEI HABERİ

New York borsasında kapanış gongunun çalmasının ardından Kanada'dan piyasaların 3 gündür merak ettiği mahkeme kararı haberi geldi. Mahkeme, Huawei'nin CFO'su Mıng Vancou'nun 10 milyon Kanada doları kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi.

Çinli Huawei CFO'su Vancou kefaletle serbest

Piyasalar haftanın geri kalanında ABD ile Çin arasındaki müzakereler açısından önem taşıyan Huawei için ABD'den iade talebi gelip gelmeyeceği konusuna odaklanacak. ABD'nin tutuklama talep etmesi halinde Vancou'nun 30 yıl hapis talebiyle yargılanacağı öne sürülüyor. 

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)