E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinMurat Göğebakan son yolculuğuna uğurlandı---

Murat Göğebakan son yolculuğuna uğurlandı

Murat Göğebakan son yolculuğuna uğurlandı
01 Ağustos 2014 - 14:55 borsagundem.com

Murat Göğebakan son yolculuğuna uğurlandı. Fatih Camii’ndeki cenaze törenine sanatçının “Uzun Adam” şarkısını yaptığı Başbakan Erdoğan da katıldı

Kanser tedavisi gördüğü hastanede vefat eden Murat Göğebakan için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törende taziyeleri 46 yaşındaki sanatçının annesi Hatice, babası Hasan, oğlu Bülent, kardeşi Ferhat Göğebakan kabul etti. Cenazeye katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Göğebakan’ın ailesine taziyelerini ilettikten sonra tabutun başında saf tuttu.

KABİNE CENAZEDEYDİ

Cenazeye Başbakan’ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile çok sayıda sanatçı ve vatandaş katıldı. 

ADANA’DA DEFNEDİLECEK

Murat Göğebakan için cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Helallik istenmesinin ardından tabutu, cenaze aracına taşındı. Bu sırada Başbakan Erdoğan da tabuta omuz verdi. Murat Göğebakan’ın cenazesi, törenin ardından Adana’ya gönderildi. Sanatçı, yarın Yüreğir ilçesinde toprağa verilecek. 

ADANA’DAN İSTANBUL’A

Murat Göğebakan, 9 Ekim 1968’de Adana’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana’da tamamlayan Göğebakan, 1986’da Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’na girdi. Üniversite eğitiminden sonra Çukurova Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Bu yıllarda dergah eğitimi alan ve gitar dersleri veren Göğebakan, 1995’e kadar Adana’da kaldı. Albüm çalışmaları için geldiği İstanbul’da 1996’da “Ben Sana Aşık Oldum” adlı albümünü çıkardı. 2002’de “Ay Yüzlüm” adlı albümüyle ÜYAP’ın “En Çok Satan Albüm Ödülleri”ne layık görüldü. “Hasan’dan Olma Hatice’den Doğma Murat Göğebakan” adlı bir kitap da yayımlayan Göğebakan, 2010’da kan kanserine yakalandı. Son olarak 2012’de “Aşkın Gözyaşları” albümünü çıkaran Göğebakan, Recep Tayyip Erdoğan için “Uzun Adam” adlı şarkıyı yapmıştı. Başbakan Erdoğan, 4 Temmuz’da sanatçıyı evinde ziyaret etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)