E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMİT tırlarının iddianamesi kabul edildi---

MİT tırlarının iddianamesi kabul edildi

MİT tırlarının iddianamesi kabul edildi
27 Temmuz 2017 - 17:11 borsagundem.com

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin, olayı organize ettikleri belirtilen FETÖ "sivil imamı" 11 kişi ile bir tuğgeneralin de aralarında bulunduğu 55 şüpheli hakkındaki soruşturma değerlendirildi

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin, olayı organize ettikleri belirtilen FETÖ "sivil imamı" 11 kişi ile bir tuğgeneralin de aralarında bulunduğu 55 şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından bizzat yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan 1103 sayfalık iddianame, gönderildiği mahkemece değerlendirildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Ali İhsan Horasanlı'nın başkanlığını yaptığı birinci heyet tarafından kabul edilen iddianameyi, Yargıtay 16. Ceza Dairesinde görülmeye devam edilen MİT tırlarına ilişkin dava dosyası ile birleştirilmesine karar vererek, dosyanın Yargıtaya gönderilmesine hükmedildi. Heyet buna gerekçe olarak ''MİT tırları dosyasının önceden Selam Tevhid'de kumpas'' dosyasından ayrılıp Yargıtaya gönderilmesini'' gösterdi.

İddianamede, MİT tırlarının durdurulması olayını organize ettikleri tespit edilen FETÖ'nün 11 "sivil imamı" ile örgüt davaları kapsamında tutuklanan 11 kişinin de yer aldığı 55 şüpheli hakkında hazırlanan ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, bir tuğgeneral, 2 albay, 2 yarbay, 7 binbaşı, 11 yüzbaşı, 14 üsteğmen, bir teğmen, 3 asteğmen, 2 uzman çavuş, bir eski MİT mensubu, 5 öğretmen, bir RTÜK uzman yardımcısı, 2 doçent doktor, bir sağlık Bakanlığı uzman yardımcısı, bir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevlisi ve bir de Mersin Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) görevlisi şüpheli yer aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fidan tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerden "sivil imam" oldukları belirtilen 11 kişiden birinin tutuklandığı, diğer 10 şüphelinin ise firari olduğu kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tirlar ile dokunulmazlik kazanan mit27 Temmuz 2017 21:12

    Bir olayı o an çözümleyemiyorsan sonrasini takip et ve işin sonunda karlı çıkan kim bu sekilde olayin sağlamasını yapabilirsin mitin bir sevkiyat yapicagindan kimin haberi olur. Ha diyeceklerki mitte hain vardı mitte girmeyi basaran hain her yere girer. Ha millet bunlara dikkat edin derken hainleri yere göğe sigdiramiyordunuz. Ben bir seyden %100 eminim turkiyede kim abd yanlısı ise medyada onunla ayni tarafta hicbir şey gizli kalmaz eninde sonunda gercek ortaya çıkar ama hersey yapanın yanina kar kalır.