E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMerkez Bankası’ndan ne kadar indirim bekleniyor---

Merkez Bankası’ndan ne kadar indirim bekleniyor

Merkez Bankası’ndan ne kadar indirim bekleniyor
24 Mayıs 2016 - 09:52 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

Ankara’da nefesler tutuldu. Gözler Ak Parti Genel Başkanı Yıldırım’ın saat 10.00’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacağı yeni bakanlar kurulu listesinde. MKYK üyelerinin yarı yarıya değişmesi sonrasında kabinede kapsamlı bir değişiklik yapılması ihtimali artmış durumda.
Ankara kulislerinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in kabine dışı kalabileceği ve yerine Nurettin Canikli’nin gelebileceği görüşü ağırlık kazanıyor. Ekonomi yönetiminin başından piyasaların saygı duyduğu bir isim olan Mehmet Şimşek’in alınması yeni dönemde izlenecek politikalarda yapılabilecek değişiklikler konusunda önemli ipuçları verecek.
Önümüzdeki dönemde izlenecek ekonomi politikalar konusunda diğer sinyal bugün yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısında verilecek. Türk lirasında yaşanan değer kaybı, çekirdek enflasyonun yüksek seyretmesi ve Fed’in faiz artışının öne çekilme ihtimalinin artması Merkez Bankası’nın faiz indirimine ara vermesini gerektiriyor. Ancak genel görüş Merkez Bankası’nın faiz koridorunun üst bandında 50 baz puan indirim yapacağı yönünde.
Küresel piyasalardaki kayıplara paralel Türkiye piyasalarında bu sabah satıcılı bir açılış bekliyoruz. Yeni bakanlar kurulunda Şimşek’in yerini koruması ve Merkez Bankası toplantısından faiz indirim kararı çıkmaması durumunda piyasalarda kısa vadeli yükseliş yaşanabilir. Satış için 24 Haziran’da ihale kararı alınası Asya bank hisselerinde kısa vadeli sert bir yükselişi tetikleyebilir.
Piyasalarla ilgili orta vadeli görüşümüzde bir değişiklik yok. Dışarıda küresel risklerin içeride izlenecek politikalara yönelik belirsizliğin arttığı bir ortamda hisse senedi, tahvil ve Türk lirasında pozisyonların azaltılması önerimizi koruyoruz.

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)