E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası faiz indirmeye devam eder mi---

Merkez Bankası faiz indirmeye devam eder mi

Merkez Bankası faiz indirmeye devam eder mi
22 Ağustos 2016 - 14:41 borsagundem.com

Uzmanlar yarınki TCMB kararına yönelik beklentilerini Bloomberg HT'ye anlattı

TCMB'nin yarınki toplantıda alacağı karara dair beklentilerini Bloomberg HT'ye anlatan uzmanlar, faiz indirimlerinin devam edebileceğini belirtti.

Norol Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akkurt Merkez Bankası'nın 25 baz puan daha indirim yapabileceğini söyledi.

"KUR YUKARI YÖNDE HAREKET ETMEZ"

Akkurt, bu yönde bir kararın piyasaya olası etkisine dair ise "15 Temmuz ertesinde indirim yapan Merkez Bankası yine indirim yapabilir. Eskiden faiz indirimiyle döviz yukarı çıkardı, 2015'ten beri bu denklem çalışmıyor. O açıdan ben indirseler bile kurun yukarı hareket etmeyeceğini düşünmeye başladım.

Fitch'in not görünümünü değiştirmesine rağmen döviz kurunun belki biraz daha da aşağıya ineceğini düşünmeye başladım. Bunu sadece trendlere bakarak söyleyebiliyorum" yorumunu yaptı.

"KÜRESEL ŞARTLAR VE ENFLASYONU GÖZETECEKTİR"

Alan Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Yeliz Karabulut Merkez Bankası'nın enflasyonu gözeterek indirim yapmasını beklemediğini ancak 25 baz puan indirim olabileceğini belirtti.

Karabulut, "Merkez Bankası'ndan birşey yapmasını beklemiyorum, Merkez Bankası bazı şeyleri hem büyümeyi göz önüne alarak hem de enflasyon baskısını gözeterek yapmalı. Maksimum 25 baz puan indirim yapabilir ama şahsi beklentim yapmayacağı yönünde.

Bankanın küresel şartlara uyum sağlayacak politika belirlemesini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Meltemi Investment Yönetin Kurulu Başkanı Fikret Önder ise 25 baz puan indirim beklediğini belirterek "50 baz puan bekleyenler de var ama en 25 baz puanlık indirim bekliyorum" dedi.

Merkez Bankası Temmuz ayında faiz koridorunun üst bandını 25 baz puan indirerek yüzde 8.75'e çekmiş, politika faizini yüzde 7,50 ve faiz koridorunun alt bandını yüzde 7,25'te sabit bırakmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)