E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMarka Yatırım Holding sermayesini güçlendiriyor---

Marka Yatırım Holding sermayesini güçlendiriyor

Marka Yatırım Holding sermayesini güçlendiriyor
14 Kasım 2017 - 20:02 borsagundem.com

Gözaltı Pazarı’ndan çıktıktan sonra Türk Ticaret Bankası’na talip olan Marka Yatırım Holding, sermayesini güçlendiriyor

Borsada son dönemde isiminden sıkça söz ettiren Marka Yatırım Holding sermayesini güçlendiriyor. Yakın İzleme Pazarı'ndaki (Gözaltı Pazarı) şirketi bir üst pazara çıkarmayı başararak Borsa tarihinde bir ilke imza atan Mine Tozlu, şireketin mali yapısını güçlendirmek için gerekli adımları atıyor. Şirketin sermayesi yüzde 83.3 oranında artırılarak 20 milyon 990 bin liradan 38 milyon 485 bin 300 liraya yükseltiliyor. Şirketten KAP’a yapılan açıklamada, “Artırımlası planlanan 17 milyon 495 bin 300 liralık sermayeyi temsil eden paylarının şirketin Mine Tozlu’ya olan 25 milyon 885 bin lira, Zeynep Aşkın Korkmaz’a olan 3 milyon 440 bin lira ve Nazım Coşan’a olan 4 milyon 800 bin lira, Ömer Tüzünoğlu’na olan 120 bin lira, Hayrettin Cansız’a olan 626 bin lira, Atilla Alp’e olan 119 bin 600 lira olmak üzere 34 milyon 990 bin 600 lira nakit borcun ödenmesini teminen muaccel alacakları karşılığında yukarıda adı geçen kişilere tahsis edilmesi kararlaştırılmıştır” denildi.

Aynı açıklamada kayıtlı sermaye tavanının 100 milyon olduğuna dikkat çekilerek bir sonraki sermaye artırımında bu hedefe ulaşılacağı vurgulandı.

150 MİLYON EUROLUK YENİ KAYNAK GİRİŞİMİ

Bu arada, Almanya'da faaliyet gösteren Kirchhoff Consult AG (KC) ile yeni kaynak sağlanması konusunda bir protokol imzalandı.

Protokol ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde KAP’a yapılan açıklamada, “KC, protokolde öngörülen 6 aylık bir dönem içerisinde, işlemin gerçekleştirilmesine yönelik olarak uygun yatırımcı araştırması yapacak, potansiyel yatırımcılar ile iletişimde bulunacak ve işlemin gerçekleştirilmesi için gereken azami çabayı gösterecektir. Protokolde öngörülen 6 aylık süre sona erdiğinde, halen potansiyel yatırımcılar ile devam eden pazarlıkların bulunması halinde, söz konusu protokolün süresi, devam eden pazarlıkların en sonuncusunun tamamlanması için gerekli olan süre kadar kendiliğinden uzayacaktır.

KC ile yapılan protokol kapsamında, potansiyel yatırımcılardan 150 milyon euroya kadar bir kaynak sağlanması hedeflenmektedir" denildi.

BANKA ALMAK İSTİYOR

Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu, TMSF bünyesindeki Türk Ticaret Bankası’nı almak amacıyla girişimlerini sürdürüyor. Marka Yatırım Holding girişimlerin başlatılması için DT DENETİM TURKEY Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Anonim Şirketi yetkilendirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 95,75
En Yüksek: 98,00
En Düşük: 92,85
Değişim -3,72 %
FK: 1.333,06
PD / DD: 78,55
İşlem Hacmi 31.522.132
Toplam Adet: 330.666
Ağırlıklı Ort.: 95,32
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)