E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda görünüm pozitif---

Küresel piyasalarda görünüm pozitif

Küresel piyasalarda görünüm pozitif
12 Ağustos 2016 - 08:14 borsagundem.com

A1 Capital, gün içerisinde açıklanacak ve Endekste etkili olabilecek verilerin izlenmesi gerekir dedi

Pozitif Gelişmeler, Pozitif Fiyatlamalar
 
Dün, gün boyunca kademeli alışların devam ettiği BİST100 Endeksinde kapanış, %1,32'lik bir yükselişle 78.984 puan seviyesinden gerçekleşti. Endeksin seyrinde etkili olan gelişmelere değinecek olursak;

* TCMB, Haziran ayına ait ödemeler dengesi istatistiklerini açıkladı. Cari açık Haziran ayında 4.95 Milyar Dolarla 4.30 Milyar Dolarlık beklentilerin üzerinde gerçekleşirken ihracatın ithalatı karşılama oranında %6'lık bir gerileme kaydedildi. Öte yandan Finans Hesabında meydana gerileme de oldukça dikkat çekici. Ayrıca Net hata ve noksan kaleminde de bir düşüş söz konusu.
 
* Son gelen olumsuz Haziran ayı sanayi üretimi ve ödemeler dengesi verilerinin büyüme rakamlarına olumsuz yansıma ihtimali söz konusu. Fakat Petrol ve Dolar/TL'de ki düşük seyrin devam etmesi bu konu hakkında iyimser düşünceleri sürdürebilir. Dolayısıyla bu yönde ilerleyen zamanlarda gelecek veri akışını yakinen takip ediyor olacağız.

* Öte yandan dün, gün içerisinde Kredi Konut Faiz İndirimlerini Düşüren Banka sayısındaki artışın hız kazanması, piyasalarda oldukça olumlu karşılandı. Özellikle Çarşamba günü BİST-Bankacılık Endeksindeki kayıpların geri alındığını ve buna bağlı olarak da BİST100 Endeksinde yukarı yönlü hareketlenmelerin desteklendiğini belirtmemiz mümkün. Bununla birlikte iki seans boyunca Doların 2,95'li seviyelerdeki seyrini sürdürmesi ise endeksteki alıcılı seyri destekleyen bir diğer unsur.
 
*Günün ikinci yarısında ABD tarafında açıklanan İşsizlik Haklarından Yararlanma ve İşsizlik Sigortası başvuruları verileri beklentilerin bir miktar üzerinde gerçekleşti. Dataların Endeks ve Pariteler üzerindeki etkisi ise sınırlı oldu.
Bugüne baktığımızda; veri ajandasında özellikle yurt dışı ekonomik verilerin öne çıktığını görmekteyiz.
 
Fakat hafta başında başlayan yurt içi gelişmelerin etkilerinin halen devam etmesi, yurt dışından çok yurt içindeki haber akışına karşı oluşan hassas takibi devam ettirebilir.
 
Öte yandan açıklanmaya devam eden şirket bilançolarının da etkisiyle hisse bazlı hareketlenmelerin sürdürülebileceğini belirtelim.
 
Haftanın son işlem gününe başlarken sabah saatlerinde Dünya Borsalarındaki görünümün pozitif olduğunu, Endeks ve paritelerde ise yatay seyrin devam ettiğini görmekteyiz. Dolar/TL ise 2,95-2,96'lı seviyelerdeki seyrini sürdürmekte.
 
Gün içerisinde açıklanacak ve Endekste etkili olabilecek; Almanya Büyüme-TÜFE, Avrupa Büyüme-Sanayi Üretimi, ABD ÜFE-Çekirdek ÜFE-Perakende Satışlar gibi önemli veri akışını yakinen takip ediyor olacağız.
 
Rehberlerimiz ise Dolar/TL, BİST100, 10 Yıllık Tahvil Faizlerimiz, Dolar Endeksi, Petrol ve Altın olacaktır.


 A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)