E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda bilanço etkisi---

Küresel piyasalarda bilanço etkisi

Küresel piyasalarda bilanço etkisi
27 Ekim 2016 - 14:09 borsagundem.com

Gedik Universal; Apple’ın net kar ve yıllık bazda gelirlerindeki düşüşün piyasanın genelinde olumsuz bir etki yarattığını belirtti

Hisse senedi piyasaları hafta ortası seansını iç açıcı olmayan bazı çeyreklik bilançolar ve piyasa ağırlığı bulunan Apple’daki ileriye dönük beklentilerin fiyatlanması ışığında karışık bir seyirle kapattı.

Günün diğer dikkat çekici gelişmeleri ise ham petrol’deki kısa süreli yukarı hareket, uzun vadeli bono getirilerindeki artış ve Teknoloji (-0.5%) ile Sağlık (-0.7%) sektörlerindeki zayıflık olarak karşımıza çıkmaktadır. Nasdaq Composite (-0.6%), S&P 500 (-0.2%) ve Dow Jones Sanayi Endeksi (+0.2%) ardında bir kapanış gerçekleştirdi.

Apple’ın net kar ve yıllık bazda gelirlerindeki düşüş piyasanın geneline yönelikte olumsuz bir etki yarattı. Dow bileşeni açılış saatlerinde 4.2% düşse de, seans sonuna kadar bu kaybını 2.3%’le sınırladı. Apple endeks gerisinde bir performans gösterirken, 2.3%’lük Ekim ayı kazanımlarını korudu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)