E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar satış ağırlıklı---

Küresel piyasalar satış ağırlıklı

Küresel piyasalar satış ağırlıklı
18 Temmuz 2017 - 09:36 borsagundem.com

Zirveleri test eden küresel piyasalar ABD siyasi haberlerle satışa döndü

Küresel piyasalar, ABD Başkanı Donald Trump'ın politikalarına ilişkin endişelerle satış ağırlıklı seyrediyor.

ABD'de sağlık reformunun Kongre'ye takılma olasılığının artması doları zayıflattı. Dolar endeksi bugün 94,71 seviyesine kadar geriledi. New York borsasında Dow Jones endeksi yüzde 0,04 ve S&P 500 endeksi yüzde 0,01 değer kaybederken, Nasdaq endeksi ise yüzde 0,03 değer kazandı.

ABD'de bugün haziran ithalat ve ihracat fiyat endeksleri ile konut piyasasına yönelik güven endeksi (NAHB) açıklanacak. 

Avrupa tarafında, piyasalar bu hafta Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararına odaklandı. Avro Bölgesi'nde dün nihai yıllık enflasyon, haziranda yüzde 1,3'e gerileyerek ECB'nin belirlediği yüzde 2'ye yakın enflasyon hedefinden uzaklaştı. Avro Bölgesi'nde açıklanan enflasyon verisinin ardından Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,35, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,10 değer kaybetti. İngiltere'de FTSE 100 endeksi ise yüzde 0,35 değer kazandı. Bugün İngiltere'de haziran ayı enflasyonu, Almanya'da ise ZEW temmuz beklentiler endeksi takip edilecek.

Asya tarafında da kapanışa yakın Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,38, Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,62 değer kaybetti. Analistler, Asya tarafında piyasaların bu hafta Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) açıklayacağı faiz kararına odaklandığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)