E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çok sert Lozan cevabı---

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çok sert Lozan cevabı

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çok sert Lozan cevabı
30 Eylül 2016 - 12:47 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Lozan anlaşması hakkındaki sözlerini değerlendirdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden satırbaşları şöyle:

Lozan neden gündeme gelir. Bu kadar işsizlik yoksulluk varken, insanlar can derdindeyken.

Lozan neden gündeme gelir? Lozan Türkiye’nin tapu senedi. Biz Lozan’ı savunuyoruz onlar Sevr’i savunuyorlar.

Çıkıp şu soruya cevap versin: Sen Sevr’i mi savunuyorsun?

Biz cumhuriyeti onlar hilafeti, biz vatandaşı onlar kul olmayı savunuyorlar. Ne demektir. O koltuğa cumhuriyetin ve Lozan’nın sayesinde oturduğunu unutmayacaksın arkadaş.

Kim oluyorsun sen. Nasıl böyle konuşabilirsin. Tarihine ihanet etmeye kimsenin hakkı yoktur.Cumhurbaşkanıysan otur adam gibi cumhurbaşkanlığını yap. Tarih bilmiyorsan çağır tarihçileri öğren.

Böyle bir konuşma olamaz. Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan ülkesini satamaz.

Dün Lozan tapu senedidir diyeceksin bugün Lozan ülkeyi satmaktır diyeceksin.

Nasıl bir anlayış bu?

Sizin anladığınız Yenikapı ruhu buysa biz buna karşıyız.

Biz ülkemizi seviyoruz. Kendi tarihimize ihanet etmedik etmeyeceğiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • süleyman şah30 Eylül 2016 18:28

    Çanakkalede 3 öğün hoşaf suyu uşan fakir ulke askerleri, Lozanla sınır çizdi... Ya sen varlık içinde bir kardak adasını çözemeyen, filistini bitiremeyen. süleyman şah turbesini korumayan biri ne söyler..

  • Fatma30 Eylül 2016 17:36

    Lozan tamamen kötu demiyorki. adalar musul kerkuk verildi!!!! Koca osmanlidan bi el parcasi teslim alindi. 2.de ohal komusmaktan gına gelmisti, yine gundemi degistirdi erdogan :))))

  • Olgun30 Eylül 2016 16:20

    Turkiye Cumhuriyeti adalari sessiz sedasız Yunanistan'a hediye eden zihniyet, seslensen duyulacak adalar Lozan anlaşması ile neden gitti diye hayıflanıp duruyor. Allah hepimize zihin açıklığı versin.

  • realist30 Eylül 2016 15:00

    cumhurbaşkanı lozanın 93. yıldönümü mesajında da şöyle diyordu; "Cumhuriyetimizin kurucu belgesi olan Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının 93. yıldönümüdür. Aziz milletimizin inanç, cesaret ve fedakârlıkla elde ettiği zafer, Lozan Antlaşması ile diplomasi ve uluslararası hukuk alanına taşınarak tescil edilmiştir. Bu anlaşma, yeni kurulan devletimizin tapusu niteliğindedir

  • vatandaş30 Eylül 2016 14:39

    TÜRKİYE NİN VARLIĞI LOZAN ANTLAŞMASINA BAĞLIDIR.ÇOK DEĞİL ÜÇ AY ÖNCE LOZAN İÇİN "LOZAN ANTLAŞMASI TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN TAPUSUDUR." DİYEN SAYIN CUMHURBAŞKANI BUGÜN LOZANI YERİN DİBİNE SOKUYOR.ANLAMAKTAN ZORLANIYORUM.

  • PKK yı affedenler 30 Eylül 2016 14:39

    PPK'yı affedenler görmezden gelenler Lozan'ı nasıl başarısız buluyor anlamıyorum?

  • loll30 Eylül 2016 14:24

    şu an bunu konuşmanın kime ne faydası varki? hükümet bir değişiklik yapabilecekse yapsın, gitsin adaları hatta yunanistanı alsın, suriyede halebi alsınlar, ne bileyim boğazların tamamıyla kontrolünü alsınlar... arkasında dururuz ama ortalığı bulandırıp durmanın zamanı değil... önemli olan vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlamak, pkk yı yok etmektir. alın ne kadar pkk lı kamu çalışanı varsa, şimdiye kadar neden yapılmadı?

  • Byörne30 Eylül 2016 13:54

    Lozan sevr'e göre başarı. Lakin lozan'da lozan anlaşması başarı değil hezimettir.

  • Byörne30 Eylül 2016 13:52

    Kılıçdaroğlu; “Biz cumhuriyeti onlar hilafeti, biz vatandaşı onlar kul olmayı savunuyorlar” Diyor. Zamanla anlamlar ve kavramlar değişir veya kayar. O günün “KUL ve TEBA” anlamı ve bugünün karşılığı “VATANDAŞ” tır. “YURTDAŞ”tır. Bu günün VATANDAŞ veya YURTTAŞ anlamı ve kavramı da 100 yıl sonra anlamını yitirecektir. Veya başka anlamda kullanılacaktır. Tarihimizde birçok örnekleri vardır.

  • GTA30 Eylül 2016 13:47

    Siyasi partiler kanunu 100. maddeden haberiniz mi yok Kemal bey yoksa işinize böyle mi geliyor? Böyle iyi tabi biri çıksın konuşsun, sonra teker teker siz çıkın konuşun, sonra sağda solda manşet “Çok sert konuştu, sert cevap” falan filan. Tarihe ihanetin içinde hemen hemen hepiniz varsınız sadece onlar değil.

  • tolga30 Eylül 2016 13:32

    lozanda görüşmeleri yürüten haim nahum dönemin ingiliz başbakanının kankası değilmiydi

  • temel30 Eylül 2016 13:30

    siz ancak kendi secmeninizi kandirirsiniz.

  • vatansever30 Eylül 2016 12:53

    Kafanizi kuma sokmaya devam edin.........birgun gelip o kafanizi kumdan cikarmak zorunda kalacaksiniz............