E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu tazminatı icra dairesine yatırdı---

Kılıçdaroğlu tazminatı icra dairesine yatırdı

Kılıçdaroğlu tazminatı icra dairesine yatırdı
20 Eylül 2018 - 13:45 borsagundem.com

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kaybettiği 3 dava için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 909 bin lira ödeme yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'na para transferi yaptıkları iddiaları nedeniyle İstanbul'da açılan 3 ayrı tazminat davasında ödemeye mahkum edildiği toplam manevi tazminat bedeline karşılık 909 bin 353 lirayı, İstanbul 3. İcra Dairesi'ne yatırdı.

Davacı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da açılan 3 ayrı davada mahkum edildiği toplam 698 bin lira manevi tazminatın yasal faizi ve avukatlık ücretleriyle ödenmesi amacıyla İstanbul İcra Müdürlüğü'ne başvurdu.

Bunun üzerine davalı Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, dava dosyalarının bulunduğu İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin ilgili hukuk dairelerine icranın geri bırakılması (tehir-i icra) talebinde bulundu.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin ilgili hukuk daireleri ise davacı Kılıçdaroğlu'na söz konusu bedeli İcra Müdürlüğü'ne teminat olarak yatırması için süre verdi.

Bu kapsamda davalı Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, avukatlık ücretleri ve yasal faiziyle birlikte toplam 909 bin 353 lira tutan manevi tazminat bedelini, İstanbul 3. İcra Dairesi'ne yatırdı.

Tazminat davalarının İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi hukuk dairelerince onanması halinde söz konusu bedel Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilecek.

3 ayrı davada tazminata mahkum edilmişti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'na para transferi yaptıkları iddiaları üzerine İstanbul'da açılan 3 ayrı tazminat davası geçtiğimiz aylarda karara bağlanmıştı.

Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, davalı Kılıçdaroğlu'nun 28 Kasım 2017'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına toplam 197 bin lira manevi tazminat ödemesine karar vermişti.

Anadolu 9. Asliye Hukuk Mahkemesi, "5 Aralık Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması"nda yaptığı konuşmasındaki iddiaları nedeniyle davalı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına toplam 142 bin lira tazminat ödemesine hükmetmişti.

Davalı Kılıçdaroğlu partisinin 21 Kasım 2017'de yapılan grup toplantısındaki iddiaları nedeniyle hakkında açılan üçüncü tazminat davasında ise Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına toplam 359 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

Kılıçdaroğlu, bu 3 davada toplam 698 bin lira tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatları, yerel mahkemenin kararlarını İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşımıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yorum20 Eylül 2018 20:33

    arkadaslar partı lıderlerı sıyası konuşmalardan kaynaklanan tazminatları kendisi degil parti ödüyor

  • Adalet mülkün temelidir. 20 Eylül 2018 20:06

    Chp seçmeni artık Kemal kılıçdaroğlu nu istemiyor. Şahsen bende ya kardeş bu kadar ceza ödedin. Devletten hem emekli maaşı hem vekil maaşı hem sgk ile 50 bin Tl alıyorsun. Yetmiyordu. Ve diğer vekiller içind e bu geçerli bi gün ölüp gideceksiniz . Ahrette kendinize verdiğiniz kıyak lar sizi kurtaracak mi. BU millet size nasıl hakkını helal edecek hiç düşündünüz mü. Yada düşünenler kaç kişi. Ben suna inanıyorum. Kim olursa olsun bu kişileri bu sistemi kabul edenler destekleyenler hakkim. Haram olsun Allah bunlar fazlasıyla oy veren A b ç partisi önemli değil Tüm Türk halkındansa inşallah çıkartır. Yeter artık demokrasi demek birilerini zengin etmek mi . Atatürk tüm herseyini bu devlete bağışladı . Cephelerde savaştı. Peki Gelecekteki nesil bir gün geldiginde cepheye gidecek kendini kurtarabilecek bir lider bulabilecek mi. Zengin vekil tayfası avrupadan gülümseyerek mi bu millete destekte bulunacak. Yazık.

  • Nihat20 Eylül 2018 19:57

    Mesele tazminat değil! Bu zevat ağzının ayarı kaçmış bir şekilde hırsızlıkla ve diktatörlükle suçlamak üstüne üstlük hakaret etme hakkını nereden buluyor. Kaç defadır gazete küpürlerini delil diye utanmadan mecliste salladın sonuç hep yalan ve iftira çıktı. Buna rağmen sözlerimin arkasındayım demek Türk adaletine de ayrı bir hakarettir. Afaki bir şekilde salladığın palavralara zaten kimse itibar etmiyor! Görev yaptığı dönemde ssk hiç açık vermediği kadar borca batmış kendisi de Rahşan affıyla ancak kurtulmuş bir zatın sözlerine ancak sivri akıllılar itibar eder.

  • tarik20 Eylül 2018 18:44

    nasilsa isbankalari var öde gitsin kac secim kaybetmis utanmadan hala o koltukta oturuyor...

  • rene20 Eylül 2018 18:07

    kendi parası değil ki.umurunda değil

  • fafa20 Eylül 2018 17:10

    Kimi korkusundan ,kimi çıkarıdan dolayı susuyor,sen de partinin parasını korumak için sus.

  • altay20 Eylül 2018 16:33

    bir insan neyi eleştiriyorsa başına gelirmiş.... bu gidişle .yakında kömür makarna için kaymakamlığa gitmese iyidir :) :)

  • .20 Eylül 2018 15:32

    kemal bu değirmenin suyu nereden geliyor sormazlarmi adama

  • faruk yılmaz20 Eylül 2018 16:32

    değirmenin suyu katardan gelen uçakla geldi,hani varya hediye dediler

  • Xtr20 Eylül 2018 14:40

    Parayı nereden bulmuş

  • Tufan20 Eylül 2018 14:38

    Nereden geliyor bu paranın musluğu sorsan fakirsin gandisin ama 909 bin tl tazminat yatırıyorsun? Ki bugune kadar ödedikleri 3-5 milyon oldu sanırım. Eee biride sormaz yandaşlarından bu parayı nereden buldun diye.

  • gobel6620 Eylül 2018 14:04

    Memleket için yaptığın tek iyilik, ödediğin bu tazminat davaları.

  • mehmet yılmaz20 Eylül 2018 14:02

    iş bankasını batıracak kemal.

  • fafa20 Eylül 2018 17:13

    Biraz oku,araştır ,Kemal'in İş Bankasıyla alakası yok.

  • Mann20 Eylül 2018 17:05

    Memleket batmış iş bankası batsa ne yazar batmasa ne yazar