E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKafein Yazılım halka arz sonrası yüzde 50 büyüme hedefliyor---

Kafein Yazılım halka arz sonrası yüzde 50 büyüme hedefliyor

Kafein Yazılım halka arz sonrası yüzde 50 büyüme hedefliyor
09 Mayıs 2018 - 06:50 borsagundem.com

Türkiye’nin ve küresel devlerin yazılımcısı Kafein Yazılım Borsa İstanbul’a geliyor. Talep toplama tarihi 10-11 Mayıs. Genel Müdür Cem Kalyoncu şirketini, hedeflerini anlatıyor.

BORSAGUNDEM.COM - ÖZEL HABER

2005 yılında ‘yuvarlak masa şövalyeleri’ gibi, zirveye çıkış ruhuyla aynı heyecanı paylaşan 8 idealistin hayata geçirdiği bir şirket Kafein Yazılım.

13 yıl önce yazılım dünyasına katılan Kafein, bugün sektöre damgasını vuran ünlü bir marka. “Güç bende” diyen firmanın artık 400’e yakın işinin ehli, deneyimli, uzman, yüksek nitelikli ekibi tarafından yürütülen çalışmalarda üretilen özel yazılım çözümleri, Türkiye’nin ve küresel devlerin gözdesi.

Hepsi de dev

Müşterileri arasında kimler yok ki? İçeride, THY, Avea, Turkcell, Vodafone, Türk Telekom, Migros, Ergo Sigorta, Kredi Kayıt Bürosu, Digiturk; dışarıda ise IBM, Allianz Sigorta, Sodexo, Groupama Sigorta, Ericsson, BNP Paribas… Hepsi dev. Üstelik bunlar ilk akla gelenler…

Yüzde 29 büyüme

Kurulduğu günden bu yana sürekli ve ortalama yüzde 29’luk istikrarlı bir büyüme temposunun yanında, anahtar teslim projeleriyle kulvarında öne çıkan, yerel-küresel oyuncular tarafından ‘tercih edilen ilk adres’ tahtına oturan Kafein Yazılım, ciro ve karlılıktaki yükselişini taçlandırmayı da ihmal etmiyor. 2012-2015 arasında Türkiye’de satış geliri en hızlı büyüyen 50. Türk şirketi olma ödülüyle gururlanıyor. 2017’de Londra Borsası’nın ELITE Programı kapsamında “Türkiye’nin İlham Veren Bilişim Şirketleri “ arasında yer alıyor.

Müthiş bir performans!

İşte başarılarla dolu yolculuğun 13’üncü yılında Kafein Yazılım, müthiş bir performansla geride bıraktığı 2017’nin ardından, sermayeyi daha da güçlendirmek için çok önemli bir adım atıyor. Borsa İstanbul üyesi olma planında düğmeye basılıyor.

Tarihi buluşma!

Ve ‘tarih’i iki gün geliyor. 

Türkiye’nin ünlü ve önde gelen yazılım şirketlerinden olan Kafein, 10-11 Mayıs’ta yatırımcılarla buluşuyor. Sermaye 11 milyon TL’den 18 milyona çıkarılırken artırılan 7 milyon liralık kısım 4,45 TL sabit fiyattan halka arz ediliyor.

Yeni hedefler neler?

Peki, 12 Mayıs’ta ve sonrasında neler olacak?

Büyük oyuncularla rekabette izlenen strateji nedir? Yazılım ihracatı gelirlerin yüzde kaçını oluşturuyor? Pazar payındaki yeni hedeflere nasıl ulaşılacak? Türk yazılım sektörünün dünyadaki yeri ve bu mücadelede Kafein’in üstlendiği misyon…

Ya temettü politikası?

Yanıtlar ‘en tepe’deki isimden

24 saat sonra devlerin yazılımcısına hissedar olma fırsatı önlerine gelen yatırımcıların merak ettiği yanıtları öğrenmek için, Kafein Yazılım’ın kapısını çalıyoruz. Kritik soruları Genel Müdür Cem Kalyoncu’ya yöneltiyoruz.

Cem Kalyoncu’nun verdiği cevaplar tartışmasız mühim ama hissedarlara ‘nefes’ aldıran temettü mesajı da çok önemli. Sektörün tecrübeli ismi, “Güçlü sermaye yapımızı bozmadan her yıl kar payı dağıtımı yapmayı planlamaktayız” diyor.

Müşteri memnuniyeti

Devler içindeki Pazar payını yükseltme başarısını, müşteri memnuniyetini ön planda tutma stratejisiyle izah eden Kalyoncu, halka arz kararını da, “Büyüme, daha çok yurt dışına açılma, teknolojik gelişimlerin daha çok içinde olma” gerekçesiyle açıklıyor.

”Kâr oranımızı yukarı çekeceğiz”

10-11 Mayıs’ta Kafein Yazılım hissesi alacak olan yatırımcılara bir de 2018 işareti gönderiyor Kalyoncu: “Halka arz ile elde ettiğimiz gelirin önemli bir bölümünü bizlere katkı sağlayacak satın almalara yönlendireceğiz. Kâr oranlarımızı yukarı çekeceğiz. Son yıllarda, her yıl %30 lar mertebesinde büyürken, bu yılki hedefimiz büyüme oranımızı %50’ler mertebesine taşımak olacak.”

Devlere yazılım satan Kafein Yazılım halka açılıyor, Genel Müdür Cem Kalyoncu başarının sırrını, hedeflerini borsagundem.com’a anlatıyor…

 “BÜYÜK OYUNCULARLA REKABET İÇİNDEYİZ”

- Türkiye’nin önde gelen yazılım şirketlerinden biri olarak 2017’i nasıl geçti. Hedefler tuttu mu?

Cem Kalyoncu: 2017 hedeflerimiz aşarak  gerçekleştirildi, bu nedenle şirketimiz açısından başarılı bir yılı tamamladık. 2018 de istediğimiz büyüme oranlarını gerçekleştirmek üzere alt yapımızı yapılandırdık ve 2018 yılı ilk çeyrek sonuçlarına baktığımız da  bu hedeflerimizi fazlası ile yerine getireceğimizi görmekteyiz.

- Pazar payınız nedir? İç ve dış rekabette nasıl bir strateji uyguluyorsunuz?

Cem Kalyoncu: Maalesef doğru doneleri Türkiye pazarında elde edebilmek ve kendimizi bu Pazar içinde bir yerde konumlandırabilmek pek kolay değil. Pazarın sektörel ve sektör içinde uygulama ve faaliyet alanlarına göre kırılımlarını bilmek gerekiyor. Ama şunu söyleyebilirim ki, büyük firmaların içinde, büyük oyuncularla rekabet içindeyiz ve mevcut Pazar yerimiz nerde ise, bunu hızla geliştirmekteyiz.

- Türk yazılım sektörünün dünyadaki gücü, yeri nedir? Kafein Yazılım’ın bu noktada yeri neresidir?

Cem Kalyoncu: Türk yazılım sektörü henüz dünya üzerinde güçlü bir oyuncu konumunda olmasa da bu durum her geçen gün iyiye doğru gitmekte. Türk mühendisleri bir çok ülke insanına göre çok daha çalışkan ve emekçi. Üniversite özel sektör iş birliği olumlu yönde hareket etmekte ve yapılanmakta. Bu doğrultu da çok çeşitli teşviklerin veriliyor olması ise dünya pazarında söz sahibi olabileceğimiz imkanları bizlere sağlamakta.

Yazılım ihracatı ve hizmet gelirimiz 2017 yılı içinde tüm gelirimizin % 4 ü oluşturdu. Amacımız bu oranı yukarlara taşıyabilmek. Ancak diğer yandan yaptığımız çalışmalarla yurt dışından ithal edilebilecek bir çok yazılımı ülkemizde ve ülkemiz insanı ile üreterek sektörümüzde çok önemli katkılarda bulunmaktayız.

“SATIN ALMALARLA PAZAR PAYIMIZI BÜYÜTECEĞİZ”

- 2018’e yönelik planlarınız hakkında bilgi verir misiniz? Yeni projeler, satın almalar olacak mı? Büyüme, ciro, kar hedefleri nedir?

Cem Kalyoncu: 2018 yılı içinde halka arz ile elde ettiğimiz gelirin önemli bir bölümünü bizlere katkı sağlayacak satın almalara yönlendireceğiz. Böylece bir yandan pazar payımızı büyütürken, diğer yandan kar oranlarımızı da yukarı çekeceğiz. Son yıllarda, her yıl %30 lar mertebesinde büyürken, bu yılki hedefimiz büyüme oranımızı %50 ler mertebesine taşımak olacak.

- Niçin halka arz kararı aldınız?

Cem Kalyoncu: Bunun birkaç nedeni var. Öncelikle hızlı büyüme oranımızın arkasında güçlü bir sermayeyi oluşturmak. Daha sonra Pazar payımızı ve karlılığımızı bizlere değer sağlayacak firmaları bünyemize katarak  artırmak. Oyunu ne kadar büyük ve rahat oynarsanız, gelişim imkanları da o kadar önünüzü açmakta. Bizimde büyüme, daha çok yurt dışına açılma, teknolojik gelişimlerin daha çok içinde almak gibi hedeflerimiz bulunmakta.

- Halka arzın marka değeri ve şirket üzerinde nasıl bir etki yapmasını bekliyorsunuz?

Cem Kalyoncu: Şüphesiz ki bilinirliğimizin artması ve güçlü sermaye yapısı yanı sıra, yatırımlarımızın marka değerimiz üzerinde çok olumlu katkıları olacaktır.

“HER YIL KÂR PAYI DAĞITIMI PLANLIYORUZ”

- Temettü politikanız nasıl olacak?

Cem Kalyoncu: Güçlü sermaye yapımızı bozmadan her yıl kar payı dağıtımı yapmayı planlamaktayız.

- Türkiye’nin devlerine ve küresel oyunculara yazılım satmayı nasıl başardınız? Bu önemli başarının sırrı nedir, perde arkasında ne var?

Cem Kalyoncu: Sanırım başarımızın temelinde işimizi sevmemiz ve bizlerle birlikte yürüyecek arkadaşları seçerken doğru politikaları izlememiz oldu. Her zaman, müşteri memnuniyeti ön planda tutmayı hedefledik ve müşterilerimiz içindeki pazar payımızı yukarı taşımayı başardık. Bugün pazarda önemli bir oyuncu olurken, büyüme aşamamızda bile duruşumuzu ve ilkelerimizi hep büyük bir şirketmiş gibi oluşturduk ve koruduk.

YAZILIM MÜHENDİSİ ORDUSU!

-Kafein Yazılım’ın 400’e yakın personelinin özellikleri nedir? Devleri etkileyen yazılım ekibini anlatır mısınız?

Cem Kalyoncu: Çalışanlarımızın çoğu yazılım mühendislerinden oluşmakta. Kimi kapasitesi olan ve öğrenmeye açık yetişmekte olan gençler, kimi ise 25-30 yıllık  deneyime sahip arkadaşlar. Ve en önemlisi aralarındaki uyum ve iletişim.

-Anahtar teslim proje nedir, bilgi verir misiniz?

Cem Kalyoncu: Bir projenin baştan sona tüm analiz, geliştirme ve test aşamalarından geçerek, ihtiyaçlara uygun hale getirilmesinin tüm süreçlerini kapsar.

- Yatırımcılara vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Cem Kalyoncu: Kuruluşumuzdan günümüze ilkelerimizi koruyarak, müşterilerimizi yanında durarak hep sorumluluklarımızı yerine getirerek büyümeye çalıştık. Bundan sonra ekip olarak sorumluluklarımızın arttığı ve artık yatırımcılarımızın da yanında olmamız gerektiği bilinci içindeyiz. Kafein’e ortak olmaktan gurur duyduk ve keyif aldık, aynı duyguyu yatırımcılarımızla da paylaşmak istiyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.