E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe: 2 - Trabzonspor: 2---

Fenerbahçe: 2 - Trabzonspor: 2

Fenerbahçe: 2 - Trabzonspor: 2
20 Ağustos 2017 - 19:26 borsagundem.com

Süper Lig'in ikinci haftasında Kadıköy'deki dev mücadelede Fenerbahçe ile Trabzonspor 2-2 berabere kaldı

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Fenerbahçe sahasında Trabzonspor ile karşı karşıya geldi.
Mücadelenin 5. dakikasında Trabzonspor, Burak Yılmaz'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Kral böylece bordo-mavili forma ile 61. golüne imza attı. Öte yandan Burak Yılmaz'ın Trabzonspor'a döndükten sonra Süper Lig'deki ilk dört isabetli şutunun üçü gol oldu.
20. dakikada ise sakatlanarak oyuna devam edemeyen Burak Yılmaz yerini N'Doye'ye bıraktı.

45. dakikada Fenerbahçe, Alper Potuk'un attığı golle skoru eşitledi ve mücadelenin ilk yarısı 1-1 eşitlikle sona erdi.

56. dakikada Yusuf Yazıcı'nın pası ile ceza yayı sol tarafında topla buluşan Olcay Şahan kaleye gönderdiği füzeyle Trabzonspor'u bir kez daha öne geçirdi: 1-2. Bu golden sonra Fenerbahçe tribünleri, hatalı bir gol yiyen kaleci Volkan Demirel'i ıslıkladı.

83. dakikada Aatif Chahechouhe'nun ortasında Juraj Kucka topa eliyle müdahale edince hakem Ali Palabıyık beyaz noktayı işaret etti. Penaltı atışını gole çeviren Valbuena skoru bir kez daha eşitledi: 2-2.

Kalan dakikalarda etkili olan Fenerbahçe, girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve maç 2-2 sona erdi.

Bu sonuçla henüz ligde galibiyet alamayan Fenerbahçe 2 puanla 12. sırada kaldı, Trabzonspor 4 puanla 5. sırada yer aldı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Müsabaka ev sahibi Fenerbahçe'nin vuruşu ile başlıyor.
5. dakika GOOOLL Trabzonspor, Burak Yılmaz ile öne geçiyor! Savunmada Martin Skrtel'ın uzaklaştırmaya çalıştığı top ceza yayı gerisinde Juraj Kucka'nın önünde kalıyor. Juraj Kucka bekletmeden topu ceza sahası içine doğru dolduruyor. Penaltı noktası sağ tarafında topla buluşan Burak Yılmaz vuruşunu yapıyor ve topu kalenin sağ tarafından filelerle buluşturuyor.
9. dakika Ceza yayı sağ tarafında topla buluşan Burak Yılmaz doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin sol üst tarafından dışarı gidiyor.
15. dakika Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Yusuf Yazıcı ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunmada Martin Skrtel bu topu kafa ile karşılıyor.
18. dakika Mathieu Valbuena'nın pası ile sol kanatta topla buluşan İsmail Köybaşı ortasını yakın direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Onur Kıvrak çıkıyor ve bu topa sahip oluyor.
21. dakika Sol çaprazda topla buluşan Mathieu Valbuena rakibini geçerek topu sağ tarafına çekiyor ve vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.
27. dakika Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mathieu Valbuena yakın direğe doğru ortasını gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.
30. dakika Fenerbahçe gole çok yaklaşıyor. Trabzonspor savunmasının yaptığı pas hatasını değerlendiren Mauricio Isla bekletmeden Mathieu Valbuena'yı görüyor. Fransız yıldız sağ çaprazdan ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Onur Kıvrak gole izin vermiyor.
36. dakika Joao Pereira'nın ara pası ile Matus Bero ceza sahasına hareketleniyor ancak hakem Ali Palabıyık'ın kararı ofsayt.
45. dakika GOOOLL Fenerbahçe, Alper Potuk ile beraberliği yakalıyor! Mathieu Valbuena'nın kullandığı taç atışı ile sol kanatta topla buluşan Alper Potuk son çizgiye inmeden rakibini geçerek ceza sahasına giriyor. Tecrübeli oyuncu sağ ayağı ile yerden vuruşunu yaparak topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.
45+3. dakika Hakem Ali Palabıyık ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.
46. dakika İkinci yarı konuk ekip Trabzonspor'un vuruşu ile başlıyor.
53. dakika Sağ kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Mathieu Valbuena ortasını ön direğin hizasındaki altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Mehmet Topal ters vole vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.
56. dakika GOOOLL Trabzonspor, Olcay Şahan ile tekrar öne geçiyor! Yusuf Yazıcı'nın pası ile ceza yayı sol tarafında topla buluşan Olcay Şahan sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ve top sol üst köşeden filelerle buluşuyor.
62. dakika Fenerbahçe'de Josef De Souza rakibi Yusuf Yazıcı'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.
68. dakika Ceza yayı sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Mathieu Valbuena ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Martin Skrtel kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.
72. dakika Sağ kanattan gelişen atakta Nabil Dirar son çizgiye inmeden ortasını yakın çizgiye doğru gönderiyor. Savunmadan seken top ceza yayı gerisine doğru açılıyor. Bu noktaya hareketlenen Alper Potuk gelişine sert vuruyor ancak top savunmadan geri geliyor.
78. dakika Sol kanattan gelişen atakta Mathieu Valbuena uzak direğe doğru ortasını yapıyor ancak bu top doğrudan kaleci Onur Kıvrak'a gidiyor.
83. dakika Sağ çaprazda topla buluşan Aatif Chahechouhe ortasını penaltı noktasına doğrı gönderiyor. Gelen topa savunmada Juraj Kucka müdahale ediyor ancak hakem Ali Palabıyık, oyuncunun topa elle müdahale ettiğini belirtiyor ve penaltı noktasını işaret ediyor.
84. dakika GOOOLL Penaltı vuruşunda Mathieu Valbuena topu sol üst köşeden filelerle buluşturuyor. Durum şimdi 2-2
86. dakika Fenerbahçe mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamıyor. Ceza sahası sol çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Mathieu Valbuena ortasını yakın direğe doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Martin Skrtel istediği kafa vuruşunu yapamıyor ve top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.
90. dakika Aatif Chahechouhe'nun ara pası ile sağ kanatta hareketlenen Mathieu Valbuena ortasını yakın direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Roberto Soldado kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.
90+5. dakika Hakem Ali Palabıyık karşılaşmanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor. Fenerbahçe: 2 - Trabzonspor: 2

İŞTE MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE: Volkan, Isla, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef, Dirar, Giuliano, Valbuena, Robin van Persie.

TRABZONSPOR: Onur, Pereira, Uğur, Durica, Mas, Kucka, Okay Yokuşlu, Olcay, Bongonda, Yusuf, Burak Yılmaz

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig'in 2. haftasında Trabzonspor karşısında yeni transferler Giuliano Victor de Paula ve Roberto Soldado'yu yedek kulübesinde oturttu.  Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada teknik direktör Kocaman, geçen hafta takıma katılan Giuliano ve Soldado'ya ilk 11'de şans tanımadı.  Süper Lig'in ilk haftasındaki Göztepe maçının ilk 11'ini Trabzonspor karşısında da sahaya süren Kocaman, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Makedonya deplasmanında Vardar'a 2-0 kaybedilen müsabakanın kadrosuna göre ise 5 değişiklik yaptı.

Tecrübeli teknik adam, Carlos Kameni, Ozan Tufan, Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım ve Ahmethan Köse'nin yerine ilk 11'de Volkan Demirel, Roman Neustaedter, Mauricio Isla, İsmail Köybaşı ve Robin van Persie'yi oynattı.  Fenerbahçe'de kaleyi Volkan korurken, savunma dörtlüsü Isla, Neustaedter, Skrtel ve İsmail Köybaşı'dan oluştu. Savunmanın önünde De Souza, Mehmet Topal ikilisini görevlendiren Kocaman, kanatlarda Dirar ve Valbuena'ya şans verdi. Forvet arkasında Alper Potuk oynarken, ileri uçta Robin van Persie görev aldı.  Aykut Kocaman, 21 kişilik maç kadrosuna ise 20 ismi dahil etti. Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde Kameni, Hasan Ali Kaldırım, Ozan Tufan, Giuliano, Ahmethan Köse, Muhammed Samed Karakoç, Oğuz Kaan Güçtekin, Aatıf Chahechouhe ve Soldado oturdu.

Volkan Demirel bir maç sonra
Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, bir maç sonra ilk 11'deki formasını geri aldı.  Geçen hafta ligde Göztepe maçında yediği gollerle eleştirilen Volkan, hafta içi Vardar maçında formasını Kameni'ye kaptırmıştı.  Sarı-lacivertli takımın kaptanı, Kameni'den formayı geri alarak bir maç sonra Trabzonspor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

Van Persie iyileşti
Vardar maçında sakatlığı nedeniyle oynayamayan Van Persie, Trabzonspor maçına yetişti.  Adalesinde ağrılar bulunan ve bu yüzden Makedonya'ya götürülmeyen Hollandalı futbolcu, Kadıköy'de sahaya ilk 11'de çıktı.  Öte yandan, sakatlıkları devam eden Jose Fernandao ve Mehmet Ekici'nin yanı sıra Salih Uçan da kadroya giremedi.

Kadıköy'de özel konuklar
Fenerbahçe-Trabzonspor maçını, Gençlik ve Spor Bakanlığının davetlisi olarak Diyarbakır'ın Lice ilçesinde şehit düşen Jandarma Binbaşı Ümit Çelik'in çocukları da izledi.  PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Jandarma Binbaşı Çelik'in çocukları Nazlı Hilal Çelik ve Yiğit Göktürk Çelik, karşılaşmayı protokol tribününden takip etti.  Öte yandan taraftarlar, Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü üyeleriyle sağlanan sıcak temas sırasında şehit düşen Eren Bülbül'ü de unutmadı. Tribünde Eren Bülbül ve Türk bayrağının yer aldığı pankartta, "Şehitler ölmez vatan bölünmez. İyi ki varsın Eren" yazdı.  Taraftarlar da "İyi ki varsın Eren" tezahüratları yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)