E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKâr satışlar borsaya rahat nefes aldırmadı---

Kâr satışlar borsaya rahat nefes aldırmadı

Kâr satışlar borsaya rahat nefes aldırmadı
28 Ağustos 2014 - 08:55 borsagundem.com

Faiz kararının ardından güne yükselişle başlayan BİST 100 endeksinde ikinci yarıda kar satışları görüldü

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"Kar satışları BIST 100 endeksine rahat bir nefes aldırmadı…   

BIST 100 endeksi dün 80.241-81.195 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü yüzde 0,36 değer kaybederek 80.467 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 0,68 değer kaybederken, sanayi endeksi ise yüzde 0,24 değer kaybetti.
   
Dün Euro Bölgesi'nde Almanya GFK tüketici güven endeksi 8,6 puan ile beklentilerin altında kaldı. Avrupa borsaları ise gün içerisinde negatife yakın yatay bir seyir izlese, piyasaların gündemine oturan Rusya-Ukrayna liderlerinin görüşmesinin olumlu geçtiği haberleri, piyasalardaki tedirgin havayı geride bıraktı. Gün sonuna gelindiğinde ise Avrupa borsaları günü karışık seyir ile tamamladı. Bugün veri akışı oldukça yoğun olup, Euro Bölgesinde İspanya TÜFE ve büyüme, Almanya TÜFE, işsizlik oranı, işsizlik değişimi, Euro Bölgesi tüketici güveni ve sanayi güveni verileri gündemimize konu olacaktır.
   
ABD tarafında gündemimize konu olan önemli bir veri akışı bulunmamakla birlikte, ABD borsalarında geçtiğimiz gün görülen rekor yükselişler yerini düşüşe bıraktı. Hisse bazlı hareketlerin etkisinin hissedildiği ABD borsalarında gün içerisinde dalgalı seyir görülürken ABD borsaları günü  yatay kapattı. Bugün ABD tarafında beklentisi yüzde  3,90  olan 2. Çeyrek büyüme  verisi, bekleyen ev satışları, kişisel tüketim ve haftalık işsizlik başvuruları verileri izlenecek.
   
Yurt içinde ise güne alıcı seyir ile başlayan BIST 100 endeksinde, piyasaların merceğinde PPK toplantısı sonucunda merkez bankasının faiz kararları ve dün gerçekleştirilen kurultay yer alıyordu. Günün ilk yarısında BIST 100 endeksinde görülen olumlu hava kar satışları ile yerini dalgalı seyre bıraktı. Kurultay sırasında döviz kurlarında hareketler aşağı yönlü olup, BIST 100 endeksinin öğle arasında olduğu zaman diliminde PPK toplantısı sonucunda merkez bankasının faiz kararları gündemdeki yerini aldı. Beklentiler dahilinde TCMB  PPK Ağustos ayı toplantısından politika faizi indirimi kararı çıkmadı. TCMB politika faizinin değiştirilmeyerek yüzde 8,25'te sabit tutmasına karşın faiz koridorunun üst bandını yüzde 12'den yüzde 11,25'e düşürdü. Faiz kararının ardından güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksinde günün ikinci yarısında da aynı manzara görülürken kar satışları ile karşılaşıldı. Bugün yurt içinde tüketici güveni verisi takip edilecek.
   
Dün endeksin seyrinde 81.000 seviyesine doğru alımların geldiğini ancak söz konusu alım denemelerinin kalıcı olamadığını gördük. Kar satışları birlikte 80.500 seviyesine kadar geri çekilmelerin görüldüğü BIST 100 endeksinin seyrinde bugün, 80.500 seviyesinin üzerinde görülecek hareketlerde piyasaların algısı alım denemelerinin devam edeceği yönünde olabilir. 80.500 seviyesi üzerinde tutunmalarda ve yukarı yönlü hareketlerde  81.000 ve 81.600 seviyelerinin hedeflenmesi beklenilebilir. Endekste 80.500 seviyesinin altında bir seyir görmemiz durumunda ise 80.000 seviyelerine kadar bir geri çekilme ve 80.000 seviyesinin aşağısında satış baskısı görülebilir."
ALB MENKUL ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)