E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan, Türkiye için nötr olan tavsiyesini korudu---

JP Morgan, Türkiye için nötr olan tavsiyesini korudu

JP Morgan, Türkiye için nötr olan tavsiyesini korudu
15 Temmuz 2016 - 10:13 borsagundem.com

JP Morgan, gelişen piyasalar raporunda Türkiye için nötr olan tavsiyesini korudu

JP Morgan'ın 15 Temmuz tarihli küresel gelişen piyasalar hisse senetleri araştırma raporunda, gelişen piyasaların durumunun mevcut ana dek olağan senaryoyu takip ettiği belirtildi.

Söz konusu senaryoya göre beş yıllık sıkılaştırma döngüsünün sona eriyor. Buna bağlı olarak raporda, düşen nominal faiz oranlarıyla birlikte düşen reel faizler ve görece yüksek ÜFE işaret ediliyor. Enerji ve emtia fiyatlarının istikrara kavuşması ve Çin'in “eski ekonomi”sinin istikrara kavuşması da sıkılaştırma döneminin sona ermesine ilişkin dikkat çekilen diğer noktalar.

Kurum raporuna göre, önemli gelişen piyasaların tamamı için kesin performans söz konusu iken, asıl soru MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nin üzerinde ya da altında performans göstereceğiyle ilgili. JP Morgan'ın 2016 yılı sonu için MSCI Gelişen Piyasalar Endeks tahmini yüzde 9 artıda 930 puan seviyesinde bulunuyor. Kuruma göre ağırlık azaltılması gereken gelişen piyasalar bile 2016 yılında büyük ihtimalle getiri elde edecek.

JP Morgan uzak durulması gerek Türk hisselerini açıkladı

Kurum, Güney Kore'ye ilişkin tavsiyesini ağırlık arttırdan nötre indirirken, Brezilya'yı “ağırlık arttır”a yükseltti. Kurumun diğer ağırlık arttır tavisyesinde bulunduğu gelişen piyasalar Rusya, Hindistan, Endonezya ve Çin oldu. JP Morgan'ın “ağırlık azalt” tavsiyesi verdiği ülkeler ise Tayvan, Malezya, Meksika, South Africa, BAE ve Katar oldu.

JP Morgan, Türkiye için “nötr” olan tavsiyesini yineledi. Raporda, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevden ayrılması ardından 5 Mayıs'ta “ağırlık arttır”dan “nötr”e değiştirilen Türkiye tavsiyenin korunduğu belirtildi. Yeni Başbakan Binali Yıldırım'ın AKP'nin kurucularından olduğu ve yatırımcılar tarafından önemli ölçüde saygı gören Mehmet Şimşek'in başbakan yardımcısı olarak yeni kabinedeki yerini koruduğunun altı çizildi. Kurum raporunda, turizm gelirlerinin büyük olasılıkla düşecek olması ve petrol fiyatlarının 2016'nın ikinci yarısında yıllık ortalamanın üzerine tırmanacak olmasıyla birlikte, gelişmelerin son bulması yönündeki beklenti vurgulandı. JP Morgan, aşağı yönlü risklere bağlı olarak yıllık 37 milyar dolarlık cari açık bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)