E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazinİtalya iki kez sallandı---

İtalya iki kez sallandı

İtalya iki kez sallandı
27 Ekim 2016 - 00:10 borsagundem.com

İtalya'nın merkezi bölgelerinden Marche'de, akşam saatlerinde 5,4 ve 5.9 büyüklüğünde olmak üzere iki deprem meydana geldi

İtalya'da 5,6 büyüklüğündeki ilk deprem başkent Roma'nın yaklaşık 200 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Macerata kentinde yerel saatle 19.10'da (TSİ 20.10) meydana geldi. Depremin yerin 9 kilometre derinliğinde gerçekleştiği açıklandı.
Depremin merkez üssü olarak geçen Castel Santangelo'da elektriklerin kesildiği ve şehrin karanlıkta kaldığı bildirildi. Deprem, Roma'da da hissedildi.

İKİNCİ DEPREM 6.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Perugia şehrinin 71 kilometre doğusu da yerel saatle 21.18'de (TSİ 22.18) 5.9 büyüklüğünde ikinci bir depremle sarsıldı. İkinci sarsıntının merkez üssünün Macerata’ya bağlı Ussita kasabası olduğu ve yerin 8,4 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

Bölgeden internetteki sosyal paylaşım platformlarına yansıyan ilk görüntülerde, bazı eski bina ve kiliselerde yıkımların yaşandığı görüldü.

300 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Bölgede artçı sarsıntıların devam ettiği belirtiliyor. İtalya, 24 Ağustos’ta Amatrice kendini vuran 6,2 şiddetindeki depremde yaklaşık 300 kişi hayatını kaybetmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)