E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte ihracatta oluşturulacak ana plan---

İşte ihracatta oluşturulacak ana plan

İşte ihracatta oluşturulacak ana plan
23 Eylül 2018 - 10:55 borsagundem.com

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan "Oluşturacağımız İhracat Ana Planı ile pazar ve mal çeşitlendirmesine, mevcut pazarlarda derinleşmeye gideceğiz, ihracatımız içindeki yüksek teknolojili ürünlerin payını artıracağız" dedi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni dönemin ihracat hedeflerini değerlendirdi. Yeni Ekonomi Programı döneminde ihracatın büyümeye destek vermeye devam edeceğini kaydeden Pekcan "Oluşturacağımız İhracat Ana Planı ile pazar ve mal çeşitlendirmesine, mevcut pazarlarda derinleşmeye gideceğiz, ihracatımız içindeki yüksek teknolojili ürünlerin payını artıracağız" dedi.

İHRACATÇI SAYISI ARTACAK

Bakan Pekcan KOBİ’leri ihracata yönlendirerek ihracatçı sayısının artırılmasını ve firmaların küresel değer zincirlerine entegrasyonunu sağlayacaklarını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı23 Eylül 2018 18:01

    Örnek olarak demir çelik üreticileri ortak sermaye ile bir dış ticaret şirketi kurup THY nin uçtğu her ülkede bir ofis ve gerekirse bir servis merkezi açmalı. Aynı şirketi çimentocular da ortak olabilir. 100 ülkede oluşan taleplere dinamik olarak teklif verip ufak miktarları da stokdan sağlayabilirler. Eksilen soklar için de yarı kota yarı dinamik ihale ile yurt içi şirketlere paylaştırabilirler. Esas sorunun pazarlama ve satışda olduğu anlaşılıyor. Aynı şekilde diğer ürünlerde yerli üreticiler ortaklaşıp Praktiker veya Bauhaus benzeri bir satış şirketi oluşturup sonra potansiyeli olan ülkelere açılabilirler. Bir girişimci yapmaya kalksa hem risk fazla olur hem de başarılı olur ise kazanç üreticiye değil yine sermaye sahibine gitme riski var. Show room, fuar vs ile olacak değil bizzatihi dışarıda pazarlama ve satış lazım.

  • okn23 Eylül 2018 16:53

    Isin erbablarini bakanlikta gormek cok guzel. Guveniyorum

  • Borsacı23 Eylül 2018 15:18

    Teknolojik ürünlere yoğunlaşmak da iyi. Öte yandan temel mallarda da derinleşme verimlilik ve markalaşma lazım. Tabi örnek olarak aynı sütü marka koyup da pahalıya satmak değil dediğim. Konfeksiyon, ayakkkabı, ev tekstili, temel mobilya vs bir sürü kitlesel tüketim alanları var ama firmalar ufak kümelenmeler ve tedarik zinciri, dağıtım ağı ve ihracat kuvvetli değil. Kanımca komunist sistemde nasıl olur diye düşünüp sonra her girişim aşamasını özele vermek lazım, esas karma ekonomi o şekilde olur. Böylece rekabet ve özel girişim dinamizmi planlama ile birleşince maksimum verim olur. Piyasa kendi kendine dengelemesi ile kalkınma olmayacak gibi. Bu arada şeker fabrikaları özelleşmesi ne oldu kazananlar tornistan mı etti. Bu fabrikalar tam randıman ile çalışmalı.