E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail askerleri 150 Filistinliyi alıkoydu---

İsrail askerleri 150 Filistinliyi alıkoydu

İsrail askerleri 150 Filistinliyi alıkoydu
15 Aralık 2018 - 08:12 borsagundem.com

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da yıkım için buldozerlerle abluka altına aldığı Filistinli Ebu Hamid ailesinin evinde nöbet tutan aktivistlere müdahale ettikten sonra yaklaşık 150 Filistinliyi bir statta alıkoyduğu belirtildi

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri Batı  Şeria'da bulunan Emari FilistinMülteci Kampı'ndaki Ebu Hamid ailesine ait evi  korumak için nöbet tutan aktivistlere müdahale ederek yaklaşık 150 Filistinliyi,  Ramallah yakınındaki El-Bire kentinde bir statta alıkoydu.

Tanıklar, Ebu Hamid ailesine ait evi yıkmaya hazırlanan askerlerin,  soğuk havaya rağmen  Filistinlilerin stattan ayrılmasına uzun süredir izin  vermiyor. Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada da Kızılay  ekiplerinin, statta tutulanlar arasında doğumu yaklaşan hamile bir kadın ve  soğuktan etkilenen iki çocuğu hastaneye sevk ettiği kaydedildi.  Açıklamada ayrıca ekiplerin, statta alıkonulan Filistinlilere  battaniye dağıttığı bilgisi verildi.

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da yıkım için  buldozerlerle abluka altına aldığı Filistinli Ebu Hamid ailesinin evinde nöbet  tutan aktivistlere müdahalesinde yaralanan 6 kişi hastaneye sevk edilmiş, onlarca  Filistinli gaz bombaları nedeniyle boğulma tehlikesi geçirmişti.

İsrail askerlerinin, yıkım için buldozerlerle abluka altına aldığı  Filistinli ailenin evinde nöbet tutan aktivistleri ve gazetecileri güç kullanarak  tahliye etmeye başladığı ve çıkan olaylarda gözaltına alınanların olduğu  belirtilmişti. Filistinli aktivistler, İsrail tarafından evinin yıkılması tehdidiyle  karşı karşıya kalan Ebu Hamid ailesini koruma kampanyası başlatarak, yıkım kararı  kaldırılıncaya kadar evin önünde kurdukları çadırda nöbet tutacaklarını  duyurmuştu.

İsrail Yüksek Mahkemesi,  Emari Kampı'na baskın düzenleyen İsrail  askerlerinden birini öldürmekle suçladığı İslam Ebu Hamid'in evinin yıkılmasına  karar vermişti. İki katlı evde Ebu Hamid'in annesi Latife Ebu Hamid kalıyor. Bir oğlu  1994 yılında İsrail askerlerince şehit edilen Latife Ebu Hamid'in 5 oğlu ise  İsrail'deki cezaevlerinde tutuluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)