E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran'dan Fırat Kalkanı açıklaması: Kaygılıyız---

İran'dan Fırat Kalkanı açıklaması: Kaygılıyız

İran'dan Fırat Kalkanı açıklaması: Kaygılıyız
31 Ağustos 2016 - 14:34 borsagundem.com

İran, Türkiye'nin Fırat Kalkanı kapsamında Suriye'de sürdürdüğü askeri operasyonlardan "kaygı duyduğunu" belirterek, operasyonların bir an önce sonlandırılmasını talep etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, "Tüm ülkelerin Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına saygı göstermesi
gerektiğini" vurguladı.Kasımi, "Türkiye'nin Suriye topraklarında varlığını sürdürmesi, bölgedeki durumu daha da karmaşık hale getirecektir. Çatışma alanının Suriye'nin kuzeyine genişlemesi, daha fazla masum insan ve sivilin ölmesine neden olacaktır" ifadelerini kullandı.

Merkezi yönetimle koordine vurgusu

İranlı Sözcü, "Terörizmle mücadele, bölgenin istikrar ve güvenliğinin sağlanması, bölgedeki barışçıl ülkelerin dış siyasetteki değişmeyen temel kurallarından biridir. Ancak bu konu, merkezi yönetimle koordine olmadan başka bir ülkenin toprak bütünlüğü ihlal edip askeri operasyon yapmasına gerekçe oluşturamaz" dedi. Açıklamada, "Terörizmle mücadele sürecinde, meşru iktidarın siyasi egemenliğine gölge düşürecek yöntemlerin kullanılması kabul edilebilir değildir" ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan ABD'ye PYD tepkisi

 

Sacur Çayı'ndan ilk görüntüler

 

Suriye'de esas savaş El-Bab'ta olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • raci31 Ağustos 2016 18:52

    bu tank ne malı kaç yıllık elimizdeki en iyisi bu mu ?

  • Abdullah31 Ağustos 2016 18:15

    Demek ki; İran'ada çaktırmadan iyi vurmuşuz. Cıyaklaması ondan.

  • yazık memleketime31 Ağustos 2016 15:25

    pislik iran. ev alma komşu al derler ya gerçekten doğru. bir tane adam gibi komşumuz yok.

  • HASAN TOSUN31 Ağustos 2016 14:54

    bizim vatandaşlarımızı,güvenlik güçlerimizi bu pisliklerce vurulurken hiç kaygı duymuyor ve içten içe gülüyordunuz,bu pislikleri siz durdurun imha edin biz çekilelim.pislikler yok olup huzur gelene kadar ordayız

  • Vatandaş31 Ağustos 2016 14:42

    6 senedir İran 1 tane Suriyeli mülteci kabul etmiş mi ? Doğalgaz paralarını saya saya savaşı durdurun demek kolay tahtlarınız yıkılsın savaş yeni başlıyor.