E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiHSBC’den Koç Holding için TUT tavsiyesi---

HSBC’den Koç Holding için TUT tavsiyesi

HSBC’den Koç Holding için TUT tavsiyesi
08 Nisan 2016 - 14:20 borsagundem.com

HSBC, Koç Holding için tavsiyesini 'AL'dan 'TUT'a indirdi, fiyat hedefini 13,7 TL'den 15,1 TL'ye yükseltti

Koç Holding hisselerinin son 3 ayda %29 yükselerek  BIST 100 Endeksi’ne kıyasla %13  daha iyi getiri sağlaması sonucunda  3 ay önce Net Aktif Değeri’ne ( NAD ) göre %10 iskontoyla işlem görürken bugün itibariyle %3 primli işlem gördüğünü belirten HSBC, raporunda; hissenin son  5 yıllık  işlem gördüğü fiyat aralığının Net Aktif Değeri’ne göre bakıldığında %14 iskonto ile %7 prim olduğunu hatırlatarak; hisse fiyatının bir anlamda üst sınıtlara yakın gezindiğini ifade etmiş.

Önümüzdeki 5 yıl içinde Koç Holding’in yeni iş alanları yaratmak için araştırmalarla geçireceği bir süre olacağını söyleyen Banka, halihazırda rafineri işin olsun, otomotiv ya da dayanıklı tüketim malları olsun pekçok yatırımını tamamlamış olmasından dolayı 2016-2018 yılları arasında grup şirketlerinden gelecek temettülerin de iki katından fazla artacağına inanıyor. Dolayısı ile Koç Holding’in dağıtacağı temettünün de artacağını söyleyen raporda, yine de grup şirketlerinden Holding’e gelen temettünün büyük kısmının fırsatların kollanarak  potansiyel yeni satınalmalarda kullanılacağını belirtiyor.

750 milyon dolarlık tahvil çıkardı
Koç Holding’in geçenlerde çıkarmış olduğu ve yurtdışına sattığı 750 milyon dolarlık tahvil ihracının , organik büyüme yerine yeni satınalma planlarını doğrulayıcı bir gösterge olduğunu kaydeden HSBC; satınalmanın hangi alanda olacağı ya da zamanlamasının belirsiz olduğunu ancak satınalmanın hacmi ve getiri potansiyelinin %15-17 ‘li seviyelerde olan içsel getiri oranıyla beraber anahtar ölçüt olması gerektiğini belirtiyor. Banka ayrıca Koç Holding’in yeni iş alanlarına girme yada varolanları tamamlayıcı alanlara yönelme konusunda karar vermeye çalışacağını bekliyor.

Değerlemesi nedeniyle TUT’a indirmiş
Koç Holding’in, şeffaf ve dengeliportföyü, işlem hacminin fazlalığı, kurumsal yönetim açısından diğer şirketlere örnek teşkil etmesi gibi özellikleriyle BIST100 ‘de alanında tek sayılabilecek bir şirket olması yanısıra  Net Aktif Değeri’ne göre fiyatlamasına bakıldığında primli olması ve yeni satınalmalarının gelecek 5 yıl içinde gündeme alınacak olması nedeniyle ve ayrıca tüm bunlar için makro açıdan olsun jeopolitik açıdan olsun daha istikrarlı bir ortama ihtiyaç duyulduğu inancıyla  HSBC; Koç Holding için fiyat hedeflerini 13,70 TL’den 15,10 TL’ye yükseltirken daha önce vermiş oldukları AL tavsiyesini de TUT’a indirmişler.   Son hedef fiyata göre hissenin %6 yukarı potansiyeli görünüyor.

HSBC

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 217,00
En Yüksek: 218,30
En Düşük: 212,70
Değişim 1,69 %
FK: 7,62
PD / DD: 1,36
İşlem Hacmi 2.820.324.995
Toplam Adet: 13.038.880
Ağırlıklı Ort.: 216,27
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)