E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinHayvanı sokağa atana para cezası geliyor!---

Hayvanı sokağa atana para cezası geliyor!

Hayvanı sokağa atana para cezası geliyor!
19 Kasım 2018 - 08:42 borsagundem.com

Hayvanı sokağa atana 500 TL para cezası geliyor. Hayvanlara işkence yapanlara da 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

AK Parti'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine hayvan haklarında yapılacak yeni düzenlemelerde son aşamaya gelindi. AK Parti hem hayvanlara yapılan eziyete son vermek hem de insanların önce hayvanı sahiplenip sıkılınca da sokağa atılmasına engel olacak yeni bir düzenlemeyi hayata geçirecek. Buna göre hayvana eziyet edene 5 yıla kadar hapis cezası verilecek. 

TÜM HAYVANLARA ÇİP

Sabah gazetesinden Eda Işık'ın haberine göre yeni dönemde bütün hayvanlar çipli yani kimlikli olacak. Hayvanın kaç yaşında olduğu, sağlık kontrolünden geçirilip geçirilmediği, sahipli ise sahibinin kim olduğu bilgileri bu çipte yer alacak. Bu çipler hayvanın deri altına takılacak. AK Parti'nin getireceği düzenlemeyle hayvanlara işkence yapanlar da cezasız kalmayacak. Türk Ceza Kanunu'nda yapılacak değişiklikle bu suçu işleyenlere 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. 

HAYVANI SOKAĞA ATANA 500 TL PARA CEZASI

Barınaklardan veya pet-shoplardan alınan ancak sokağa bırakılan hayvanlar için de ceza uygulanacak. Hayvanını sokağa atanlara 500 TL idari para cezası verilmesi değerlendiriliyor. Hayvan barınaklarına da standart getirilecek. Hayvanların iyi koşullarda bakımının yapılması için belediyelere sorumluluk yüklenecek. AK Parti teklife son şeklini verip bu ayın sonunda Meclis Başkanlığı'na sunmayı planlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AA19 Kasım 2018 10:56

    hayvan beslemek vatandaşın işi olmamalı, bu işi belediyeler üstlenmeli, sevmek isteyenler gitsin barınaklarda veya bunlar için hazırlanan rehabilitasyon merkezlerinde sevsin ve beslesinler... ben hayvanları çok seviyorum, öyle ki eve ve kafese hapsetmeyecek kadar çok seviyorum... hayvan seviyoruz diye çevreyi kirletiyor ve başkasını rahatsız ediyorsak bunun bir anlamı kalmaz

  • TR19 Kasım 2018 10:52

    hayvanları elbette seviyoruz, ancak insan sevgisi hayvan sevgisinden önce gelmelidir, son dönemlerde moda olduğu üzere elinde tasmasıyla sokağa çıkan hayvanseverler çoğu zaman köpek pislikleriyle sokakları kirletmekte ve bu hayvanseverler malesef çoğu zaman gözardı etmekteler... hele asansör ve merdivenlerde köpek   eya kedi çişlerini görünce tepem atar, önce insan olacağız insan gibi davranacağız sonra hayvanları seveceğiz, hayvan sevgisi adı altında hayvanca davranmamalıyız...

  • YORUM19 Kasım 2018 10:46

    hayvan dediğiniz dışarıda hayatını sürdüren bir canlıdır, bunların bakımı, aşısı ve gerekirse barınaklara alınması belediyenin işidir, hayvan sevgisi adı altında çoğu göstermelik olmak üzere, koca koca köpeklerin apartımanlarda beslenmesi hayvan sevgisi ile açıklanamaz, gecenin bir saatinde köpek havlamasıyla uyanan çocuklar rahatsız olan hastalar, bunların hakları ne olacak? elbette hayvanları seviyoruz ve seveceğiz ama ortamlarında seveceğiz... son dönemlerde sokaklarda çokça başıboş köpekler dolaşmakta ve bu durum erkenden okula giden çocuklarımızı tedirgin etmekter.. hayvan seviyoruz diye komşularımızı rahatsız etmeye hakkımız yoktur.