E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHalkbank aleyhine tweet atmıştı, 3 yıl hapsi isteniyor---

Halkbank aleyhine tweet atmıştı, 3 yıl hapsi isteniyor

Halkbank aleyhine tweet atmıştı, 3 yıl hapsi isteniyor
11 Haziran 2018 - 15:21 borsagundem.com

Halkbank'ın itibarını sarsması iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Kerim Yılmaz hakkında 3 yıl hapis isteniyor

Sosyal medya hesabında ABD'de karara bağlanan bir davada Halkbank'a ceza verildiğini iddia eden Kerim Yılmaz hakkında, "İtibarın korunması" ve "itibarın zedelenmesi" suçlarından 3 yıla kadar hapis ve 2 bin güne kadar adli para cezası istemiyle dava açıldı.

ABD'de karara bağlanan bir dava sonrası sosyal medya hesabında Halkbank'ın ceza aldığını iddia eden bir paylaşımda bulunan Kerim Yılmaz hakkında başlatılan soruşturma sonuçlandı. Halkbank'ın şikayeti üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucu tutuklanan Kerim Yılmaz hakkında dava açıldı. Davanın iddianamesinde, şüpheli Kerim Yılmaz'ın 24 Mayıs 2018 tarihli sosyal medya paylaşımı ile şikayetçi Halkbankası'na yönelik gerçeğe aykırı ve manipülatif paylaşımda bulunduğu savunuldu. Şüphelinin soruşturmaya konu paylaşımı ile elektronik bilgi iletişim araçları ile şikayetçinin itibarını kırabilecek, şöhretine ve servetine zarar verebilecek asılsız haber yaydığı belirtilen iddianamede, "Bu suretle 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 74 ve 158/1 maddesine muhalefet ettiği" kaydedildi.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Şüphelinin bu suretle 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamında tehlike suçu olarak kabul edilen elektronik iletişim araçları ile banka itibarının zedelenmesi suçunu işlediği savunulan iddianamede, şüphelinin, "İtibarın korunması" ve "itibarın zedelenmesi" suçlarından 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve bin günden 2 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılması istendi.

İddianamenin gönderildiği 51. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika11 Haziran 2018 20:50

    "Hayırsever"Halkbank eski genel müdürü ne zamandır kayıp, şöhretinin zirvesindeyken ayakkabı kutusunda biriktirdiği paralarla hayır işi yapacaktı. Makedonya' da Üniversite ve Çorum Osmancık İmam Hatip Lisesine bağış yapacaktı. ABD'ye tatile giderse dönüş bileti almasına gerek kalmaz.

  • Hasan S.12 Haziran 2018 12:31

    sözünü ettiğin ayakkabı kutusu komplosu fetönün hükümetimize yaptığı 17-15 Aralık komplosudur ve sen çok rahatsın o halde senin için de gerekli işlemler başlatılsın. Rahattlık sana battı. kaşındın ve iftirayı onayladın. var senin 1 yaran

  • Urla11 Haziran 2018 18:19

    Reza zerraptan rüşvet alsaydı, hiç ceza almazdı

  • Son durak denen rumuz..11 Haziran 2018 17:42

    Bu ülkeye hainlik eden, sümüklü bir CIA ajanı papazın müritliğini yapn, insanları bizden, bizden değil diye kripto şekilde sınıflandırıp haksız menfaat örgütü kuran, kpss sorularını çalan, rüşvet, sahtekarlık her türlü yolsuzluğu dini cemaat için sevap işliyorum diye yapan o ahmaklara hiçbir zaman sıra gelmeyecek. CEHENNEMİNİZ BAŞLADI HALA BURADA UTANMADAN YAZIYORSUN. ZEBANİLERİN TAKİPTE BİLGİN OLSUN..

  • melih5311 Haziran 2018 16:36

    yorumlar asla kışkırtıcı ve yalan olmamalı..altı dolmalı...bizde şirketleri eleştiriyoruz içi dopdolu...

  • erol g.11 Haziran 2018 16:28

    İnsanlar tahminini/yorumunu/yanlış duyumunu yazdı diye bu kadar ağır cezalara çarptırılacaksa öncelikle yorum/tahmin yapmak kanunla yasaklanmalıdır

  • Son durak11 Haziran 2018 16:11

    16 yıldır yerli otomobil yapılıyor her seçim öncesi bu yalan haberler adalet işliyor mu tabikide hayır diktatörlük denilen padişahlık denilen bu hasta zihniyete mensup insanlar zannediyorlar ki gün gelicek bize sıra gelmicek zamanı gelince anyayı konyayı anlıcaksınız

  • gobel6611 Haziran 2018 19:01

    Mesela adalet olsa bu arkadaş da hemen godese atılıp Türkiye'de diktatörün kim olduğunu padişahlıkla mı yönetildiğini ve 50 milyon kişiyi nasıl tehdit ettiğini açıklayana kadar çıkarılmamalı. Kos koca ülkeye çamur atıyor, hiç kimse bir şey yapmıyor. Dua edin ki adalet iyi çalışmıyor ve bu ülkede demokrasi var.

  • gobel6611 Haziran 2018 16:09

    Geç kalmış bir adalet. Eğer adalet iyi çalışsaydı, bu güne kadar bu banka üzerinde spekülasyona yapanların burnundan getirilmesi lazımdı. Bu banka üzerine çalışan bu arkadaşlar bir ara THY üzerinde de çalıştı.

  • Okie Dokie11 Haziran 2018 15:57

    İnsan Halkbank'ı açığa satmaya bile korkar bu saatten sonra :)

  • demirkan 11 Haziran 2018 18:14

    HALKBANKI BUGÜN AÇIĞA SATTIYSAN. ÜÇÜN BİRİNİ KAZANDIN.

  • mtu11 Haziran 2018 15:53

    sırf bunu dedi diye tutukluluk olur mu ?

  • helal olsun..11 Haziran 2018 15:53

    çok doğru bir hamle. aynı şekilde yurt dışında da bizim bankacılık ve ekonomimiz, devletin itibarı, geleceği hakkında olumsuz yorum yapan FETÖ cülerle hukuk mücadelesi başlatılmalı. Devletimiz o ülkelerdeki İP adreslerinden tespit ettiği hainlere o ülkelerde davalar açarak deşifre edip, teknik takip yapmalı. Bu hainlerin leşleri bitmedikçe, bu ülkeye huzur yok, anlayın..

  • Son durak11 Haziran 2018 16:36

    İtibar sözle olmaz üreterek olur ağızdan çıkan kelimeyle peynir gemisi yürüseydi eğer kişi başı gelirim abd liler gibi 30 bin dolar üstü olurdu

  • hakkı11 Haziran 2018 15:39

    lehine twet atanlara da üstün şeref! madalyası yaksınlar

  • bu dünyadan biri11 Haziran 2018 15:39

    Fatura bu adama mı kesilmiş? Peki ceza gelirse bu insana tazminat ödenecek mi? Bu dünya çok komik bir yer, tabi insanlı dünyadan söz ediyorum.

  • referans5811 Haziran 2018 15:33

    iyi olmuş.vatansızlar.Alahtanda korkmadan Türkiyenin ceza yeemsin istiyorlar.