E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaftanın son işlem gününde TL değer kazandı---

Haftanın son işlem gününde TL değer kazandı

Haftanın son işlem gününde TL değer kazandı
14 Ekim 2016 - 17:19 borsagundem.com

Haftanın son işlem gününde yaşanan kurdaki geri çekilmeler kalıcı olmaya devam etmesi halinde TCMB’nin eli güçlenecektir

Fed’in Aralık ayında faiz artırma ihtimalinin %70’lere yükselmesi Dolar endeksinin 98 seviyesine yükselmesine neden oldu. Küresel ölçekte güçlenen dolar, TL karşısında değer kazanımlarını artırdı ve hafta genelinde rekor haberlerine şahit olduk. Yurt dışında doları güçlendiren bir çok gelişme yaşanırken iç tarafta ise Başkanlık Sistemi ve yeni anayasa yapılacağına dair haberler siyasi belirsizlik sürecini bir miktar yükseltti .

İyi Veri Kötü Fiyatlama

Son dönemde Amerikan ekonomik verilerinin beklentileri kısmen karşılamasına rağmen haftanın son işlem gününde ABD’den açıklanan perakende satışlar verisi manşet olarak beklentilerin üzerinde açıklansa da detaylarında büyümeye zayıf katkı sağlayacağına işaret etmesi sonrası Dolarda küresel olarak değer kayıpları yaşandı. Veri sonrası TL’nin de değer kazanımları hızlanırken önemli destek olan 3.0750 seviyesini test etti. Kısa vadede 3.10 seviyesi üzerinde kalıcı olmakta zorlanan dolarda, geri çekilmelerde takip seviyelerimiz 3.0650 – 3.0500 seviyeleri takip edilebilir. Düşüşlerin kalıcı olabilmesi için 3.0500 desteğinin aşağı yönlü geçilmesi önemli olacaktır. 3.0650 – 3.0750 destek bölgesinden gelebilecek alımlarda ise yeniden 3.0850 – 3.0970 bant aralığı izlenebilir.

Kur bu seviyelerdeyken TCMB ne yapar ?

15 Temmuz darbe girişimi ve kredi kuruluşların ülke notumuzla ilgili aldığı kararlara rağmen faiz indirimlerini devam ettiren Merkez'in, 20 Ekim Perşembe gününe kadar kararını gözden geçireceğini düşünüyoruz. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem bugünkü değerlendirmesinde TCMB’nin faiz indirim zorunluluğunun olmadığını söyledi. TCMB’nin faiz indirimine ara vermesini makul karşılamakla beraber üst bantta yapılacak bir 25 baz puanlık indirimine de şaşırmayacağımı belirtmek isterim. Kurda mevcut rekor seviyelerden sonra yaşanan aşağı yönlü düzeltmelerin devamı halinde Merkez Bankasının koridorun üst bandından indirmelere devam edebileceğini de yadsınmamalı. Bugünde yaşanan kurdaki geri çekilmeler kalıcı olmaya devam etmesi halinde TCMB’nin eli güçlenecektir.

Murat Tufan-Destek Yatırım Araştırma Müdürü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)