E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüvercin görünümlü şahin… ---

Güvercin görünümlü şahin…

Güvercin görünümlü şahin…
27 Nisan 2016 - 10:30 borsagundem.com

İş Yatırım, piyasa raporunda bugün düzenlenecek FOMC toplantısını değerlendirdi

FOMC toplantısı öncesi piyasalardaki kar satışları kısa sürdü. Beklentilerden zayıf gelen ABD dayanıklı mal siparişi verisi sonrasında dolar zayıflarken altın, petrol gibi emtialar ve gelişmekte olan ülke paraları değer kazandı.
Küresel risk iştahına duyarlı Türkiye piyasaları yükseliş dalgasında başı çekmeye devam etti. Türk lirası %0,9, MSCI Türkiye hisse senedi endeksi %1,7 değer kazancı ile gelişmekte olan piyasalarda en iyi ilk dört arasında yer aldı. Merkez Bankası Çetinkaya’nın enflasyon raporu toplantısında tek politika faizi ve dar koridor sinyali vermesi piyasaları destekleyen diğer bir faktördü. Biz söze değil eyleme bakmayı tercih ediyoruz. Yeni Başkanın şahin mi, doğan mı yoksa güvercin mi olduğunu zaman gösterecek.
Bu akşam saat 9:00’da açıklanacak FOMC kararı öncesinde bugün piyasalarda yatay bir seyir bekliyoruz. MSCI gelişmekte olan ülkeler endeksinin 50 günlük ortalaması 200 günlük ortalamasını yukarı yönlü kırarak boğa sinyalleri üretiyor. Ancak 840 civarında dar bir alanda sıkışan endeksin 860 seviyesindeki direncini kırması için bu akşamki FOMC toplantısından güvercin sinyalleri gelmesi lazım.
Bu akşamki FOMC toplantısında Fed’in faizlerde bir değişiklik yapması gündemde değil ancak yapılacak açıklamaya göre yaz aylarında faiz artışı yeniden gündeme girebilir. İktisatçılar Fed’in küresel koşullardaki iyileşme nedeniyle yaz aylarında faiz artırım sürecini başlatabileceğine inanıyorlar. Piyasalar ise faiz artırımı için en erken Aralık ayını fiyatlıyor. İktisatçılar ve piyasalar arasındaki iddiaları genelde piyasalar kazanır.

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rüstem27 Nisan 2016 13:58

    enflasyon yaratmadığı ve dolar dünyada kabul gördüğü sürece fedin sınırsız para basmasında hiçbir sakınca yok onlarda bunu yapıyor taki dünya uyanıp bu dolarların karşılıksız sanal şeyler olduğunu anlayana kadar