E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüney Kore hükümeti dedikoduları yalanladı ---

Güney Kore hükümeti dedikoduları yalanladı

Güney Kore hükümeti dedikoduları yalanladı
12 Aralık 2017 - 14:56 borsagundem.com

Güney Kore düzenleyici otoritesi, yerel basında yer alan haberleri yalanlayarak, kripto paralarda işlem yapmayı yasaklamayacağını bildirdi.

BORSAGUNDEM.COM

Güney Kore'de yerel basında yer alan haberlerde, devlet yetkililerine dayanarak, düzenleyici otoritelerin, dijital para çılgınlığının önüne geçmek adına, kripto paralarda işlem yapmayı yasaklama konusunun değerlendirildiği ifde edimişti. Bunun öncesinde Başbakan, Nak-yeon kripto paralara dair sewrt eleştririlerde bulunmuş ve kripto paraların ülkenin gençliğini yozlaştırabileceğini dile getirmişti.

Kore'nin üst düzey mali düzenleyici otoritesinin (FSC) Başkanı Choi Jong-Ku yasak getirmeyi planlamadıklarını ancak bakanların bu alandaki düzenlemeleri artırmaya yönelik olarak çalıştığını dile getirildi. Şu an itibarıyla sanal para çalışma ekibine bir kaç hükümet kuruluşu dahil olmuş durumda aralarında bu konuda görüş farklılıkları olsa da Choi'ye göre bu grupların arasında kripto paralara yasak getirmeyi düşünen bulunmuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)