E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
24 Ekim 2014 - 08:52 borsagundem.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

-ABD borsaları yükselişle kapandı.. Dün Euro bölgesi PMI rakamı ve hala aylık ortalamalara göre toparlanma işareti veren işsizlik başvuruları rakamının küresel büyüme kaygılarını hafifletmesi ve bir yandan da GM, Caterpillar ve Boston Scientific gibi şirketlerin karlılık rakamları ile S&P500 %1,23, Dow Jones ise %1,32 primle kapandı.
-Ebola paniği.. Ebola tedavisi için Batı Afrika’ya gittikten sonra New York’a dönen bir doktora ebola teşhisi konduğu haberleri ile piyasalar yeni günde başladı. New York’ta ilk ebola vakası olması nedeniyle de haber ABD vadelileri aşağı çekmiş durumda. Bu raporun yazılış saati itibariyle SP500 vadeliler %0,36, Dow vadeliler %0,2 ekside..
-PMI’lar büyüme kaygılarını hafifletti.. Almanya'da Ekim ayında öncü imalat PMI 50,3 seviyesinden 51,8'e yükseldi. Daralma beklentisine karşın sektörde genişleme işareti olumlu. Euro Bölgesi'nde ise Ekim ayında öncü imalat PMI 50,7 seviyesinde geldi (beklenti : 49,9, önceki : 50,3) Son olarak ABD’de de öncü imalat PMI 57,5’ten 56,2’ye gerilemiş olsa da 50 üzerinde genişleme işareti veren data moral bozukluğu yaratmadı.
-Güney Kore büyüme rakamı açıklandı.. Güney Kore’de 3.çeyrekte GSYH önceki çeyreğe göre beklentilerle uyumlu olarak %0,9 artarken yıllık büyüme %3,2 oldu. Kamu harcamaları ve canlanan tüketim büyümeye destek verdi.
-ECB’nin alımları 1 milyar doları aştı.. BloombergHT’nin haberine göre konuyla ilgili 3 tradera göre; Avrupa Merkez Bankası’nın varlık alım programının başından bu yana ipotekli tahvil alımları 800 milyon euroyu (1 milyar dolar) aştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)