E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
22 Ekim 2014 - 08:51 borsagundem.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

-ABD borsaları yükselişle kapandı.. ECB’nin varlık alım programını şirket tahvilleri ile genişletebileceğine dair spekülasyonların yanı sıra şirket karlılıklarının da etkisi ile dün ABD borsaları güne alıcılı başlayarak gün içinde iyimserliği sürdürdü, S&P500 endeksi %1,96, Dow Jones endeksi ise %1,31 yükselişle günü tamamladı.
-ECB ikincil piyasadan şirket tahvili alabilir.. Reuters.com’da dün yer alan habere göre Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi ikincil piyasadan şirket tahvili almayı değerlendiriyor. Haberde, bu konu hakkında henüz bir karar varmayan Konsey, durumu Aralık ayında yapacağı toplantıda müzakere edecek.
-ABD’de konut sektörü olumlu sinyal veriyor.. Dün açıklanan 2.el konut verileri ABD ekonomisinde toparlanmanın konut sektöründen destek almaya devam edebileceği işaretini verdi. Eylül ayında 2.el konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 artış kaydederek 5,17 milyon seviyesine yükseldi. Bu rakam ayrıca yılın en yükseği..
-Japonya’da ihracat beklentilerin üzerinde.. Bu sabah açıklanan rakamlara göre Eylül ayında Japonya’da ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,9 artış kaydetti. Beklenti yüzde 6,5’lik bir artışa işaret ediyordu. Nisan’da başlatılan satış vergisi uygulaması sonrası bu ihracat rakamı, daralan ekonomiyi destekleyebilecek algısı yaratmış durumda..
-Rusya ve Ukrayna anlaşamadı.. BloombergHT’nin haberine göre Ukrayna,Rusya ve AB arasında yapılan üçlü enerji toplantısında doğal gaz fiyatlandırması konusunda anlaşma sağlanamadı. Taraflar 29 Ekim Çarşamba günü yeniden üçlü bir toplantı gerçekleştirecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)