E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
02 Ekim 2014 - 08:54 borsagundem.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 ABD borsalarında sert düşüş.. Avrupa’da imalat sanayinden zayıflık işaretleri, ABD’de ISM imalat verisinin düşük kalması ve Ebola endişeleri nedeniyle havayolu şirketlerindeki değer kayıpları ile ABD borsaları değer kaybetti, S&P500 endeksi %1,32, Dow Jones ise %1,40 değer kaybı ile günü tamamladı.
 ABD’de özel sektör istihdamı beklentiyi aştı.. ABD’de ADP verilerine göre Eylül’de özel sektör istihdamı 213.000 adetlik bir artış kaydetti. Bloomberg.com beklentisi 200.000’lik bir artışa işaret etmekteydi. Her ne kadar son dönemde tarım dışı ve ADP istihdam arası korelasyon zayıf olsa da veri piyasalarda tarım dışı istihdamın da 200.000 seviyesi üzerinde gerçekleşeceği beklentisini güçlendirebilir, tarım dışı istihdam Cuma TSİ 15.30’da açıklanacak.
 Almanya’da imalat sektörü daralırken Euro bölgesinde de hız kesiyor.. Dün açıklanan verilere göre imalat sektörü PMI, Eylül’de Almanya’da 49,9 ile 50 eşik seviyesinin altına sarkarken Euro bölgesi’nde ise 50,7’den 50,3’e geriledi. PMI verilerinde 50 eşik seviyesi üzerindeki rakamlar genişleme, altındaki rakamlar daralma anlamına geliyor.
 Draghi beklentileri karşılayacak mı? Bugün ECB toplantısı var ve varlık alım programının detaylarının gelip gelmeyeceği global piyasalarda merakla bekleniyor. BloombergHT’nin haberine göre ismini vermek istemeyen iki merkez bankası yetkilisine göre ilk alımlar mütevazı olacak. Bu durumda piyasanın beklentileri karşılanmayacağından özellikle EM’lerde olumsuz bir reaksiyona neden olabilir, euronun ise böyle bir senaryoda yukarı yönlü bir tepki vermesini bekleyebiliriz.
 Piyasa dostu Evans.. Chicago FED Başkanı Evans, FED’in para politikasını sıkılaştırmada çok sabırlı olması gerektiğini söyledi. Evans, faiz artırımlarına dair kendi tercihinin ise 2016 yılına dek beklenmesi yönünde olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)