E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
23 Eylül 2014 - 09:19 borsagundem.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

-ABD borsaları düşüşle kapandı.. Dün Çin endişeleriyle küresel piyasaların genelinde görülen satıcılı seyirle güne düşüşle başlayan ABD borsalarında satışların hızlanmasıyla S&P500 endeksi %0,80, Dow Jones ise %0,62 düşüşle kapandı.
-ABD Suriye’de hava saldırısı düzenledi.. Pentagon, ABD ve partnerlerinin ilk kez Suriye'de IŞİD’e karşı hava saldırısı düzenlediği açıklamasında bulundu. Hava saldırılarına ABD’nin yanı sıra Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin de destek verdiği bildiriliyor.
-Draghi’den açıklamalar.. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, Euro bölgesinde büyümenin ivme kaybettiğini, fiyat gelişmelerine yönelik riskleri yakından izlemeye devam edeceklerini, hedefli LTRO’ların etkisini görmek için erken olduğunu, Eylül ve Aralık LTRO’larının beraber değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Draghi, ECB’nin ek geleneksel olmayan enstrümanlar kullanımına hazır olduğunu ve faiz oranlarında alt banda ulaştığını da belirtti.
-NY FED Başkanı Dudley açıklamalarda bulundu.. Dudley, FED’in mümkün olan en uygun zamanda sıfır faiz bandını terk etmek istediğini ancak faiz artırımının da erken olmamasının FED için önemli olduğunu söyledi. Buna karşılık Dudley, enflasyon beklentilerinin bastırılmış durumda olduğunu, düşük enflasyonun da faiz artırımında sabırlı olunması gerektiğini belirtti ve ek olarak da büyümenin de zayıf olduğunu söyledi.
-Çin’de imalat PMI yükseldi.. Emlak sektöründe kredi daralması kaynaklı düşüş endişeleri ve ihracat talebine ilişkin spekülasyonlar ortamında büyüme kaygıları yükselirken Çin’de imalat sektörü Eylül’de sürpriz yaptı. Öncü imalat PMI verisi 50,5 seviyesinde gerçekleşti. (önceki : 50,2, beklenti : 50,0)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)