E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
03 Eylül 2014 - 08:53 borsagundem.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

ABD borsalarını enerji aşağı çekti.. Ülkede imalat sanayine dair oldukça olumlu sinyaller veren verilere karşın enerji üreticisi şirketlerin hisselerinde geri çekilme ile S&P500 %0,05, Dow Jones %0,18 değer kaybıyla günü tamamladı.
 ABD’de imalat sektörü olumlu sinyaller veriyor.. ABD'de imalat PMI 57,9 ile Nisan 2010'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü. ISM imalat endeksi de Temmuz'daki 57,1'den Ağustos'ta 59,0'a yükseldi. ISM imalat verisi de 10 yılın zirvesinde. Veriler ABD ekonomisinde toparlanma sinyalleri ve büyüme beklentilerine önemli bir destek veriyor.
 Çin hizmet verileri büyüme için umut verdi.. Çin’de resmi hizmet PMI Ağustos’ta 54,4 seviyesinde gerçekleşti. (önceki : 54,2) HSBC hizmet PMI’da ise 50,0’dan 54,12e doğru daha hızlı bir yükseliş var. Veriler, Çin’in büyümesinin sadece fabrika üretimine bağlı olmayabileceği spekülasyonlarına neden olarak Asya tarafında iyimserlik yaratmış görünüyor..
 Japonya’da kabine değişikliği yapıldı.. Maliye ve ekonomi bakanları yeni kabinede de görevlerine devam edecek. Başbakan Abe’nin yapacağı basın toplantısı bekleniyor. Dün Hükümet Emeklilik Yatırım Fonu’nda reform gerçekleştirecek bir sağlık bakanı atanacağı spekülasyonları dün Japon yeninin 5 yılın düşüğüne gelmişti. Sağlık Bakanlığı görevi için seçilen ismin beklendiği gibi Yasuhisa Shiozaki olduğu belirtiliyor.
 ABD Bağdat’a ek asker gönderiyor.. BloombergHT’nin haberine göre ABD, Bağdat Büyükelçiliğini korumak amacıyla Bağdat’a 350 asker daha gönderecek. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Obama’nın yarın başlayacak NATO zirvesinde müttefikleriyle IŞİD'e karşı mücadelede kapsamlı bir uluslararası koalisyon için görüşmelerde bulunacağı bildirildi.
 Ukrayna büyümesi aşağı yönlü revize edildi.. Dün Ukrayna’ya dair açıklamalar yapan IMF, ülkede krizin derinleşmesini gerekçe göstererek ülke ekonomisinde 2014 daralma beklentisini %5’ten %6,5’e yükseltti. Ayrıca IMF, 2015’te de Rus ayrılıkçılarla silahlı mücadele sürerse ülkenin 19 milyar dolar ek finansman ihtiyacı oluşmasını bekliyor.
 Avustralya ekonomisi yavaşladı.. Avustralya ekonomisinde 2014 1.çeyrekte büyüme %1,1 iken, 2.çeyrekte zayıflayan emtia ve değerlenen para birimi nedeniyle %0,5 seviyesinde bir artış gerçekleştirerek hız kesti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)