E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
18 Ağustos 2014 - 08:51 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 Avrupa ve ABD’de Ukrayna düşüşü.. Cuma günü Ukrayna’nın silahlı Rus konvoyunun vurulduğu açıklamasıyla hem Avrupa hem ABD borsalarında hava tersine dönerek borsalarda kırmızıların hakimiyeti görüldü. StoxxEurope endeksi %0,4, S&P500 endeksi %0,01, Dow Jones %0,3 değer kaybetti.
 Rusya-Ukrayna rahatlığı uzun sürmedi.. Cuma günü Ukrayna, ordunun Rusya'dan sınırı geçen silahlı konvoyu vurduğunu açıklamıştı. Gerilimin artmasıyla AB liderleri ''Ukrayna'da tansiyonun yeniden yükselmesi halinde yeni yaptırımlar uygulamaya hazırız'', Beyaz Saray ise Rusya’nın Ukrayna faaliyetlerinin aşırı tehlikeli ve provokatif olduğu açıklamasında bulundu. Dün de Rus yanlısı ayrılıkçıların Lugansk’da terörle mücadele amaçlı görev yapan savaş uçağı MIG-29’u düşürdüğü haberleri basında yer aldı.
 Wal-Mart finansalları kafa karıştırdı.. Walmart Stores Inc.'nin finansal tabloları ve özellikle perakende satış rakamları beklentileri karşılamayarak ABD ekonomisinde toparlanmaya dair kuşku yarattı. 6. kez üst üste satışlarda büyüme yaşamayan şirket, 5.45 dolarlık hisse başı kar tahminini de aşağı yönlü olarak 4.90-5.15 dolara revize etti.
 Ukrayna ve Rusya yardım konvoyunda uzlaştı.. Dün bir araya gelen Rus ve Ukraynalı yetkililer, Rusya tarafından gönderilen yardım konvoyuna Kızılhaç’ın refakati şartıyla izin verilmesinde uzlaştılar.
 Kırılgan beşli paralarında beklentiler düşüş yönünde.. Bloomberg verilerine ve BloombegrHT’nin haberine göre Brezilya reali, Endonezya rupisi, Güney Afrika randı, TL ve Hindistan rupisinde, düşüş beklentisine göre oynanan opsiyonların ortalama maliyeti, beş aya yakın bir sürenin en yüksek seviyesinde.
 Hamas kalıcı ateşkesi kabul etmedi.. Hamas’ın Mısır'ın uzun süreli ateşkes teklifini reddettiği bildirildi.
 Irak’ta ABD IŞİD’i vurmaya devam ediyor.. Haftasonu da süren hava operasyonlarında Yezidileri ve Musul barajını IŞİD militanlarından korumak için belirlenen hedeflerin ABD tarafından vurulduğu bildirildi. Ayrıca Obama ABD ordusuna, Irak ordusunun Musul barajını geri alma operasyonlarına destek için hava saldırısı düzenleme yetkisi verdi.
 İran nükleer müzakerelerde işbirliğine açık.. BloombergHT’nin İran resmi haber ajansına dayandırdığı haberine göre İran Devlet Başkanı Ruhani, nükleer programda belirsiz kalan yerleri gidermek için BM’ye işbirliği çağrısı yaptı.
 Çin’de konut fiyatları ve doğrudan yabancı yatırımlar azalıyor.. Çin’de konut fiyatları düşüşüne 3 aydır devam ederken bir yandan da doğrudan yabancı yatırımları Temmuz’da yıllık bazda %17 azaldı. (beklenti : %0,8)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)