E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
17 Nisan 2014 - 09:00 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 ABD borsaları Yellen’la yükselişi 3. güne taşıdı.. Sanayi üretiminin beklenenden iyi gelmesi ile perakende satış ve TÜFE verilerinin çizdiği tabloyu desteklemesi sonrası FED Başkanı Yellen’ın da FED’in ekonomideki toparlanmayı destekleme vurgusu yaptığı konuşması ile ABD borsaları yüzde 1 civarı primlerle günü tamamladı.
 Desteklemekte kararlıyız.. Dün küresel piyasaların gözü kulağı FED Başkanı Yellen’ın konuşmasındaydı.. Yellen FOMC sonrası şahin tonundan farklı olarak dün FED’in toparlanmayı desteklemedeki kararlılığına vurgu yaptı ve tam istihdama ulaşılma konusunda politika yapıcıların görüş birliğinde olduğu tarihin 2016 olduğunu söyledi. Yellen şuana dek yaşanan toparlanmanın yeterli olmadığı sinyali veren Yellen işsizlik veya enflasyonda istenen düzeylere ulaşılmada ilerleme hızı ne kadar yavaş olursa mevcut faiz oranlarının da o ölçüde sürdürülebilir olacağını kaydetti.
 Bej Kitap toparlanmadan umutlu.. Bölgesel 12 FED’den gelen araştırma , görüş ve datalar ışığında hazırlanan Bej Kitap raporunda dün zorlu kış şartlarının geride kalmasıyla ekonomide toparlanmanın ve faaliyetlerin yeniden hareketlenmeye ve yükselmeye başladığı görüşü hakim. Dün yayınlanan bu rapor 7 Nisan’a dek olan zamanı ele alıyor ve genel olarak pozitif bir görünüm ile ekonomide mütevazı ve/veya ölçülü faaliyet artışından bahsediliyor..
 Ukrayna Rusya’yı suçluyor.. Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasının ardından ayrılıkçı Rus yanlıları ile mücadele etmeyi sürdüren Ukrayna konusunda diplomatik çözüm için bugün yapılacak zirve öncesinde başbakan Yatsenyuk Rusya'yı "Ukrayna'ya terör ihraç etmekle" ve Ukrayna’nın bağımsızlığını yok etmeyi amaçlamakla suçluyor.
 Google ve BofA finansalları açıklandı.. Arama motoru Google Inc.’in maliyetleri yükselirken 1.çeyrekte satış gelirleri de 12,2 milyar dolar ile beklentinin hafifçe altında kaldı. (beklenti : 12,3 milyar dolar). ABD’nin en büyük bankalarından olan Bank of America ise 276 milyon dolar zarar açıkladı ancak mortgage davası için 6 milyar dolar karşılık ayıran şirketin bu maliyet nedeni ile zarar açıklaması zaten beklenen bir durumdu. 
 Japonya’da tüketici güveni düşüyor.. Mart ayı verilerine göre dünyanın en büyük 4.ekonomisinde tüketicilerin ekonomiye duyduğu güveni ölçen endeks 38,3 seviyesinden 37,5’e geriledi. Bu rakam da 2011 yılı Ağustos ayından bu yana en düşük seviyeye işaret etmekte..

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)