E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
15 Nisan 2014 - 08:56 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 ABD borsaları alıcılı kapandı.. Son günlerde teknoloji hisselerinin aşırı değerlenmiş olduğu spekülasyonları ile Nasdaq öncülüğünde aşağı yönlü harekete devam eden ABD borsalarına dün perakende satışlar verisi destek oldu. JP Morgan’ın Cuma günü moral bozan finansallarının ardından dün Citi’nin finansal tablolarının da verdiği destek sayesinde gösterge S&P500 %0,82, Dow Jones ise %0,91 primle günü tamamladı.

 Çin için büyüme beklentileri bozuluyor… Yarın dünyanın en büyük 2.ekonomisine ait 2014 1.çeyrek büyüme verisinin açıklanması bekleniyor. Veri öncesi beklentilere bakıldığında son Bloomberg anketinin de desteklediği üzere Çin için büyümedeki yavaşlamanın derinleşebileceği endişeleri söz konusu.. Önceki veri %1,8 iken yarın açıklanacak veri için beklentileri %1,5 seviyesinde oluşmuş durumda..

 Gerilim sürüyor, Ukrayna faiz artırdı.. Rusya ile gerilimin devam etmesi ve özellikle ülkenin doğusunda tansiyonun daha da artmış olmasıyla kurda olan baskıyı bir ölçüde engellemek için ülkenin merkez bankası politika faizini yüzde 6,5 seviyesinden yüzde 9,5 seviyesine yükseltti. Öte yandan dün BM Güvenlik Konseyi de Ukrayna ve Rusya gündemiyle acil bir toplantı düzenledi. Dün itibariyle ülkenin doğusundaki olaylar için terörle mücadele operasyonu başlatan Ukrayna ise BM’ye ortak operasyon teklifinde bulundu.

 Çin’de krediler düşüş kaydetti.. Dünyanın en büyük 2.ekonomisinde kapsamı en geniş olan kredi göstergesinin geride bıraktığımız ayda yıllık bazda yüzde 19 düşüş kaydettiği açıklandı.  WTO dünya ticaretinde artış bekliyor.. Dünya Ticaret Örgütü (WTO) küresel ticaret büyüme beklentisini yukarı yönlü revize etti. Önceki tahmininde dünya ticaretinin 2013 yılına kıyasla bu sene %4,5 artmasını bekleyen kuruluş yeni tahminini %4,7 olarak açıkladı. Dünya ticaretinin 2013 yıllık büyümesi ise %2,1 seviyesinde gerçekleşmişti.

 ABD Ukrayna’ya yardımı onayladı.. ABD Hazine Bakanı Jacob Lew, Ukrayna'ya sağlanacak olan 1 milyar dolarlık kredi garantisini onayladı. Onaylanan yardım IMF’nin vereceği paketin tamamlayıcısı olarak oluşturuldu.

 BOJ Başkanı’ndan açıklamalar.. Japonya Merkez Bankası BOJ Başbakan Abe ile görüşerek gerektiği takdirde para politikasında çekinmeden ayarlamalar yapabileceklerini, %2 enflasyon hedefini başarmada hala yarı yolda olunduğunu söylediğini bildirdi. Bu da Japonya’nın ilerleyen dönemde ek teşviklere gidebileceği beklentilerini güçlendiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)