E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüncel altın analizi---

Güncel altın analizi

Güncel altın analizi
21 Şubat 2017 - 12:51 borsagundem.com

Altın fiyatına ilişkin Marbaş Menkul analizde bulundu

Güncel Altın Analizi:

Altın yani namı diğer Sarışın 1999 yılında başladığı büyük dalga çıkış trendini 2011 yılında tamamlamış ve ardından düzeltme dalgalarına başlamıştı.Dikkat ederseniz düzeltme dalgalarında ilerlerken %50 fibonacci desteği olan mavi çizgilerle gösterdiğim 1088 desteğinde tutunabilmeyi başarmış yukarı doğru tepki hareketinden sonra geri çekilerek önümüzdeki günlerde belirleyeceği rota için beklemeye başlamıştır.

Ölçeğimizi biraz daha küçültürsek 2011 yılında başlayıp 2015 yılında tamamlandığını varsaydığımız düzeltme dalgası Kasım ayı ile birlikte başlayan çıkış sürecini Temmuz 2016 ya kadar devam ettirmiş ve tam da %38.2 direnci olan 1380 civarından gelen satışlarla birinci dalgayı oluşturmuş ardından başlayan 2.dalga ile birlikte 1.dalganın %75 ini gerei alarak 1122 lere kadar geri çekilmiştir.Önümüzdeki günler bu seviyelerden başlayacak bir yukarı dalga hareketini C yada 3.dalga olarak etiketleyebilmemiz için önce 1240 seviyesinden geçen hareketli ortalama direncinin sonrada 1250 lerden geçen fibonacci direncinin aşılabilmesi gerekmektedir.Bu seviyelerin hemen üzerinde 1295 düşüş trendi direncimiz bulunmaktadır.Bu direncin kırılması halinde dalga hareketi genişleyerek ilerleyecek vede 2011 yılından beri devam eden düzeltme hareketi sona erecektir.1480 vede 1584 hedef değerleri gündemde kalmaya devam edecektir. STOP olarak 1120 seviyelerinden geçen destek bölgesini kullanabiliriz.

Yukarıdaki grafik ise biraz daha kısa vadeli yatırım ve işlem yapanlar için yakından takip edilmesi gereken bir grafik.Sıkışmanın devam ettiğini ve bir kaç hafta içerisinde sert bir hareketin yaşanabileceğine dair ipuçlarını alabildiğimiz bir grafik.Yukarıdan bastıran direnç seviyesi 1304 lerden geçmekte aşağıdan ise STOP olarak kullanabileceğimiz destek seviyesi 1140 lardan geçmekte. 1260 lardan geçen önemli hareketli ortalama direncinin de önemli bir seviye olduğunu vurgulamak isterim.Üst bant direnç seviyesinin kırılması halinde sert bir çıkış hareketinin başlayacağını unutmamak gerekiyor.

Marbaş Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)