E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizGlobal panik ve dolar---

Global panik ve dolar

Global panik ve dolar
11 Temmuz 2013 - 16:10 borsagundem.com

Bernanke’nin çıkışlarını nasıl okumalı? Dolar için 'imkansız değil' denen beklenti ne? İşte çarpıcı analiz

Dolar ne olur, nerede durur? Merkez’in müdahaleleri sürerken gün içinde inişli çıkışlı bir grafik çizen doları Döviz Destek by A1 Capital masaya yatırdı. İşte o analiz:
Dün Bernanke'den gelen açıklamalar sonrası 1.92 altına kadar gerileyen USDTRY üzerindeki baskı uzun sürmedi. Bugün gelen beklentiden daha kötü cari açık verisi ve TCMB'nin Bernanke'den gelen açıklamalara bel bağlayarak döviz satım ihalelerine ara vermesi USDTRY'nin tekrar 1.94'lere yükselmesine neden olan en önemli faktörler.
Öncelikle şunu belirtelim; Bernanke'den dün gelen açıklamalar her ne kadar USD sattırmış olsa da Fed bu sene içerisinde, büyük ihtimalle sene sonunda, varlık alımlarının hızını azaltamaya başlayabilir.
Dün gelen açıklamalar Bernanke'nin FOMC açıklaması sonrası yaşanan global paniği azaltmaya ve ABD tahvil piyasasının rahatlatmaya yönelik bir hamle olabilir. Yani USD'nin değer kaybı çok uzun soluklu olmayabilir.
Bu da USDTRY için yukarıları daha mümkün kılıyor bizce. Eğer TCMB önümüzdeki süreçte daha kökten bazı adımlar atmaz, Türkiye'den olumsuz veriler gelmeye, ABD'den ise olumlu veriler gelmeye devam ederse USDTRY için 2.00 imkansız değil diye düşünüyoruz.
DAHA FAZLA AYRINTI İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı11 Temmuz 2013 23:06

    Yarın 2 TL olur artık, sonra anında 1,90. Cebinde dolar olan dışında kimse doların 2 tl olmasını istemiyor, nasıl 2 tl olacak. Hayır ve hatır için 2. tl ye kadar aldım diyelim onu ben kime kaçtan satacağım, biraz mantık lütfen.