E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFOMC üyeleri durmak bilmiyor---

FOMC üyeleri durmak bilmiyor

FOMC üyeleri durmak bilmiyor
28 Mart 2017 - 10:34 borsagundem.com

İki FOMC üyesi doların enflasyon üzerindeki etkisine dikkat ettiklerini ve sağlık reformu ile ilgili yaşanan gelişmelerin belirsizliklerinin arttığını ifade etti

Dün satıcılı bir seyir izleyen Asya borsalarında haftanın ikinci gününde daha pozitif bir görünüm var. Japonya Nikkei endeksi %1.00, Avustralya ASX endeksi %1.30, Hong Kong HSI endeksi %0.53, Güney Kore KOSPI endeksi %0.35, Hindistan SENSEX endeksi ise %0.57 artıda. Çin borsaları ise negatif ayrışarak ortalamada %0.40 eksideler.

İki FOMC üyesinden gelen açıklamalar dikkat çekiyor. Chicago Fed Başkanı Charles Evans, doların enflasyon üzerindeki etkisine dikkat ettiklerini söyledi ve sağlık reformu ile ilgili yaşanan gelişmelerin belirsizlikleri artırdığını ifade etti.

Evans eğer ekonomi gerçekten iyi bir performans sergilerse bu sene dört faizinin de uygun olabileceğini belirsizliklerin artması durumunda ise iki faizinin yeterli olacağını belirtti. Ayrıca Fed bilançosunu disiplinli bir yöntemle azaltmak istediklerini ekledi.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, borsalardaki değerlemeler kaynaklı bir sistematik risk görmediğini belirtti ve zamanı geldiğinde Fed bilançosunu azaltmaya giderken hem mortgage bazlı tahvillerin hem de hazine tahvillerinin azaltılacağını söyledi.

Son zamanlarda konuşan FOMC üyelerinin neredeyse tamamından Fed’in bilançosu ile ilgili yorumlar geliyor. 2008’deki finansal krizi yatıştırmak için varlık alım programı başlatan Fed, 2015’e kadar geçen sürede yaklaşık 3.5 trilyon dolar değerinde mortgage bazlı tahvil ile hazine tahvili almıştı. Bu süreçte bilançosunu dörde katlayan Fed’in bilançoyu tekrar ne zaman ve nasıl normal seviyelerine çekeceği (yani bilançoyu azaltacağı) merak konusu.

Dolar endeksi kritik 99.00 desteği ile mücadelesi devam ediyor. 99.00 bölgesi hem daha önce direnç olarak çalışmış önemli bir seviye hem de Trump rallisi olarak dolar yükselişinin %61.8 desteğine denk geliyor. Hemen altında ise 2016 Mayıs’tan bu yana devam eden yukarı yönlü dolar trendinin destek hattı geçmekte.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)