E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ soruşturmasında 33 asker tutuklandı---

FETÖ soruşturmasında 33 asker tutuklandı

FETÖ soruşturmasında 33 asker tutuklandı
08 Aralık 2017 - 19:04 borsagundem.com

FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 36 şüpheliden 33'ü tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına yönelik soruşturmada 33 asker daha tutuklandı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan asker sayısı 188'e yükseldi. İtirafçı asker sayısı ise 65'e yükseldi. 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün TSK'daki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı alınan 27'si mahrem imam, 333'ü çeşitli rütbelerde asker olan 360 şüpheliden savcılığa sevk edilen 36 askerden 33'ü daha tutuklandı.

3 asker itirafçı oldu

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen değişik rütbelerde 36 asker, savcılık sorgusunun ardından tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgulanan şüphelilerden 33'ü "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklanırken, 3 şüphelinin ise etkin pişmanlıktan yararlanmak istemeleri üzerine adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İtirafçı asker sayısı 65'e yükseldi

Soruşturma kapsamında daha önce 155 asker tutuklanmıştı. Son tutuklamalarla birlikte tutuklanan şüpheli asker sayısı 188'e yükseldi. Kimisi emniyet sorgusunda, kimisi savcılık aşamasında kimisi ise hakimlikte etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan asker sayısının ise 65'e yükseldiği belirtildi.

Gözaltında bulunan 17 şüphelinin ifade işlemlerinin devam ettiği, hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilen 73 şüphelinin de firari oldukları kaydedildi.

Genelkurmay Başkanlığı davasında ara karar

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili aralarında sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davada ara karar açıklandı.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi, 2 sanığın tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 12 Şubat 2018'e erteledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)