E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFacebook reklam aldığı ülkelerde vergi ödeyecek---

Facebook reklam aldığı ülkelerde vergi ödeyecek

Facebook reklam aldığı ülkelerde vergi ödeyecek
12 Aralık 2017 - 23:52 borsagundem.com

Facebook, reklam geliri elde ettiği ülkelerde devletlerin gelirini vergilendirmesi şansı tanıyacak.

BORSAGUNDEM.COM

Facebook Inc. reklam sattığı ülkelere daha fazla gelir temin etmeyi planlıyor. Böylece şirket yabancı ülkelerdeki yatırımları nedeniyle vergi altyapısını daha basit hale getirmeye ve potansiyel olarak daha fazla vergi ödemeye razı olan son ABD şirketlerinden biri oldu.

Sosyal ağ şirketi tarafından bugün yapılan açıklamada önümüzdeki yıldan itibaren yerel temsilciler aracılığı ile alınan reklamların kaydının tutulmasını ve bu temsilciler aracılığı ile elde edilen gelirlerin vergisinin yerel yönetimlere ödenmesinin planladığını açıkladı. Facebook daha önce gelirlerini İrlanda'dajki ofisine aktarıyor ve gelir vergisinin diğer ülkelerin çok altında olduğu bu bölgede gelirini vergilendiriyordu.

Bu kararın Facebook'un daha önce gelirlerini ülke dışına kaydırdığı 27 ülkedeki gelirde artışa neden olması bekleniyor. Bu 7 ülke arasında Almanya ,Japonya ve Arjantin gibi ülkeler de bulunuyor. Bu girişimin 2019 yılının ilk yarısında tamamlanarak hayata geçmesi bekleniyor.

Bu uygulama sonrasında Facebook'un vergi ödemelerinin ne kadar artacağı henüz net değil. Şirket ayrıca entellektüel haklar da dahil maliyetlerini de yerelleştirmeyi planlıyor. Bu bir parça da olsa yeni karları telafi edecek bir adım olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)