E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıErdoğan'ın temasları piyasalarda etkili olacak---

Erdoğan'ın temasları piyasalarda etkili olacak

Erdoğan'ın temasları piyasalarda etkili olacak
24 Eylül 2018 - 09:25 borsagundem.com

Yeni Ekonomi Programı sonrasında piyasalarda toparlanma eğilimi hakim oluyor

BIST 100… Küresel piyasalarda pozitif risk iştahıyla endeks 98 000 sınırında… Geçen hafta kapanışında ticaret savaşları gündeminin soğuması üzerine küresel risk iştahındaki artış global hisse piyasalarında yükselişin devamını sağlarken BİST 100 endeksine de pozitif yanısıdı. Haftanın son işlem gününde endeks % 1,94 yükselişle 97 988 seviyesinden kapandı. Bu hafta piyasa gündemini Çarşamba günü yapılacak olan FED Faiz toplantısı ve Cuma günü Erdoğan Merkel görüşmesi belirleyecek. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu yıllık toplantısı için bulunduğu ABD’deki temasları yakından izlenecektir. Sabah itibariyle Asya piyasaları karışık, Amerikan vadelileri ise hafifi negatif seyir izlemekte.

USDTRY… FED öncesi kurda yön arayışı devam ediyor... Bu haftanın gündeminde Çarşamba günü açıklanacak FED faiz kararı ve sonrasında basın toplantısında Powell’ın konuşmaları takip edilecek. FED’in 26 Eylül toplantısında % 93 ihtimalle faizleri 25 bps arttırım ile % 2,25’e yükseltmesi bekleniyor. Kurda volatilite kısmen azalsa da düşüş yönünde kalıcı bir fiyatlama görülmedi.

EURTRY… EURTRY’de karışık fiyatlama sürüyor... Hafif yükselen kur eşliğinde EURTRY’deki yatay yukarı hareketini devam ettiği görüldü.

EURUSD… Yükselen pariteye Brexit freni... Geçen hafta dolar endeksinde görülen ciddi değer kaybı sonrasında parite 1.18 seviyesini tekrar test etse de özellikle İngiltere Başbakanı Theresa May tarafından gelen anlaşmasız Brexit olabileceği açıklamaları sonrası satış baskısı eşliğinde 1.1740 seviyesine geriledi.

XAUUSD…Altın yatay bant hareketine devam ediyor… Dolar endeksinde geçen hafta görülen zayıflama ve Brexit görüşmelerinin anlaşmasız sonlanabileceğine dair açıklamalar ile 1212 seviyesinin tekrar test edilmesine rağmen global hisse piyasalarında esen iyimser rüzgarlar altın fiyatlarını baskılamaya devam etti. Ayrıca dolar endeksindeki geri dönüş negatif etkiledi. 1187-1212 bandında sıkışan altın fiyatları için FED faiz kararı ve sonrasında Başkan Powell’ın açıklamaları etkili olabilir.

GLDGR… Gram altın karışık seyrini koruyor… Kurda görülen hafif yükseliş ve yatay altın fiyatları çerçevesinde gram altında yatay hareket devam ediyor.

BRENT… Brent 80 $ seviyesine tutunamadı… Trump’ın OPEC açıklamaları sonrası düşüş gösteren Brent petrolde toparlanma çabaları 80 $ seviyesinden satışlarla karşılaştı.

S&P 500… Yeni rekorlarla global hisse yükselişine öncülük ediyor… Geçen hafta dünyada genel olarak “Tahvil sat, Hisse al” eğilimi gözlenirken Amerikan 10 yıllık tahvil faizlerinin 3.08 seviyelerine çıkması eşliğinde S&P 500 endeksi … seviyesiyle rekor tazeledi. ABD’de güçlü büyümenin sürmesi ve 3. Çeyrek bilançolarının satın alınmaya devam edilmesine ek olarak ticaret savaşının piyasaları rahatsız etmeyecek boyutta ilerleyeceğine yönelik gelişmeler (Çin’in ABD’ye daha düşük tonda karşılık vermesi) global hisse piyasalarındaki yükselişin temel motivasonu olmayı sürdürüyor.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)