E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEmtia ve döviz piyasasında son gelişmeler---

Emtia ve döviz piyasasında son gelişmeler

Emtia ve döviz piyasasında son gelişmeler
28 Eylül 2016 - 08:53 borsagundem.com

Işık FX; dolar/TL kurunda 2.9650 seviyesinin üzerinde kalındığı sürece yükselişin devam edebileceğini belirtti

Piyasalar üzerindeki Moody's baskısını atmaya çalışıyor. Güne sakin bir başlangıç yapan TL varlıklar gün ortasında değer kazanımlarını artırırken, Moody's etkisinin artçı şokları fiyatlamalara dahil oluyor. Geride kalan gün içerisinde ABD'de artan tüketici güveni dikkatleri çekerken, hizmet PMI datası 51.9 ile beklentilerin hafif üzerindeydi. Geçtiğimiz gün önemli bir veri takip etmeyen piyasalar ise, bugün FED başkanı Yellen'ın açıklamalarını takip ediyor olacak. Gözler ise bir yandan OPEC'in gayriresmi toplantısı sonrası gelecek açıklamalarda olacak.

Petrol zirvesi takip edilecek. Yapılan açıklamalara baktığımızda görüşmelere yönelik beklentilerin değişmediğini görüyoruz. Rusya, Venezuela, Irak ve BAE gibi petrol fiyatlarının yükselmesini isteyen ülkeler, arzın tüketimden fazla olması sebebiyle dengelerin bozulduğu petrol piyasasına istikrar getirecek her türlü girişimi desteklediklerini belirttiler. Fakat anlaşmanın kilit noktası İran ve Suudi Arabistan. İran Petrol Bakanı Zanganeh ülkesinin petrol üretim miktarını mevcut seviyelerde korumak istemediğini ve Cezayir'de gerçekleştirilecek gayri resmi görüşmelerde diğer önemli üreticilerle herhangi bir anlaşmaya varma niyetinde olmadığını belirtti. Benzer bir açıklamayı da anlaşma için İran'ı şart gösteren Suudi Arabistan yaptı. Suudi Arabistan Petrol Bakanı el Falih, bu toplantının sadece bir danışma toplantısı olacağını ve farklı beklentiler içerisine girilmemesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca ABD'den gelecek dayanıklı mal siparişleri, FED Başkanı Yellen'ın konuşması ve bölgesel FED başkanlarının açıklamaları gelecek. Dolar endeksinde hareketlenme artabilir.

USDTRY
Moody's sonrası Pazartesi günü yüzde 4'e yakın düşüş gösteren BIST 100 dün gelen tepki alımları ile 77 bin 500 seviyesine kadar yükselip günü 77 bin 160 seviyesinden kapadı. Endekste yükselişlerin güçsüz olacağını düşünüyoruz. Yeni gelecek bir baskı ile endekste önce 76 sonrada 75 bin destekleri görülebilir. Kur tarafında ise 2.9650 seviyesinin üzerinde kaldığımız sürece yükseliş devam edebilir. Yükselişin hız kazanması için önce 2.9840 sonra ise 2.9950-3.000 bölgesinin geçilmesi gerekiyor. Bu bölgenin üzerinde kur 3.02-3.05 bölgesine gitmek isteyebilir. Bugün ABD'den açıklanacak dayanıklı mal siparişi verilerini takip edeceğiz. Ayrıca FED üyelerinin ve Başkan Yellen'ın konuşmaları izlenecek. Küresel piyasaları etkileyebilecek OPEC toplantısı ise hisse senedi piyasaları üzerinde etkili olabilir. Özellikle son dönemde petrol fiyatlarındaki sert düşüşler endekslerde satışa neden oluyordu.

EURUSD
Dün ABD'de 9 yılın en yüksek seviyesinde açıklanan tüketici güveni sonrası dolar değer kazandı. Bugünün en önemli verisi ABD'de açıklanacak dayanıklı mal siparişi verisi. Veride beklentiler bir önceki döneme göre düşüş yönünde. Ayrıca Yellen ve Draghi'nin konuşmaları pariteyi hareketlendirebilir. Paritede 1.1250-1.1270 kuvvetli direnç bölgesi. Bu seviyeye kadar olan yükselişler sonrası paritede satış baskısı artıyor. Aşağı tarafta ise 1.1190 destteği önemli. Bu seviyenin altında göreceğimiz kapanışlarda 200 günlük basit hareketli ortalama olan 1.1155 seviyesi görülebilir. DAX'ta ise 10295 seviyesi önemini koruyor. Bu seviyenin üzerinde kapanışların devam etmesi endeksi yeniden 10 bin 430 seviyesine götürebilir. Haftalık bazda düşüş trendinin destek seviyesi ise 10 bin 200. Yeni yükselişler için haftalık bazda bu seviyenin üzerinde kapanışların devam etmesi gerekiyor.

ALTIN
Geride kalan günde doların küresel piyasalardaki değer kazanımı dikkat çekiciydi. 95.00 seviyesinin üzerindeki yerini şimdilik sağlamlaştıran endeks altında satışların gelmesine neden oldu. 1340 dolar seviyelerinden geri çekilmeye başlayan değerli metal önemli fiyat seviyelerinde seyrediyor. Gün içerisinde ise değerli metalin fiyatlamasını etkileyebilecek birçok gelişme yaşanacak. Kansas Ctiy Fed Konferansında Fed Başkanı Yellen'ın açıklamalarda bulunması bekleniyor. Eylül ayı FOMC toplantısının ardından ilk kez açıklamalarda bulunacak olan Yellen'ın para pollitikasına dair söylemleri volatiliteyi artırabilir. Yıl sonuna kadar dolar endeksine bağımlı hareketine devam edeceğe benzeyen değerli metalde 1325 - 1320 Dolar seviyelerinin altında kalmamız baskıyı artırabilir. Hareketin devamında ise gözler 1310 - 1306 dolar seviyelerine olacak. Eğer bu seviyeler aşılamaz ve toparlanma hareketi gecikmezse fiyatlama yeniden 1330 doların üzerinde kalabilir.

GBPUSD
ABD Başkan adayları Trump ve Clinton arasındaki ilk oturumun Clinton lehine algılanmasıyla dolarda değer artışları görüldü.ABD'de Eylül ayı hizmet PMI anketi beklentiklerin üstünde gelirken , tüketici güveni ise son 9 yılın en yüksek seviyesinde açıklandı.İngiltere'de ise CBI tarafından gerçekleştirilen anketler Eylül ayında perakende satışlarda ciddi düşüş olduğunu gösterdi. .Bugün ABD'de dayanıklı mal siparişleri verisi açıklanıyor. Bunun yanında Fed Başkanı Yellen'ın konuşmasında para politikasına değinip değinmeyeceği ise merak konusu. Yellen'ın yanı sıra St.Louis Fed Başkanı Bullard ve Cleveland Fed Başkanı Mester bu sene oy hakkı bulunan FOMC üyelerinden ve konuşmları yine yakından takip edilecek. Teknik olarak paritede 1.3000 seviyesinin üzerinde toparlanmanın devam etmesi halinde 1.3070 direnci oldukça önemli. Hareket devam ederse 1.3150 takibimizde olacak. Aşağıda ise 1.2930 desteğini yeniden test edildiğini görebiliriz.

BRENT PETROL
Enerji Konferansı'ndan üretim sabitlenmesine yönelik bir sonucun çıkmayacağı beklentisi kuvvetlendi ve petrol fiyatlarında aşağı yönlü hareket hızını artırdı. Anlaşma için İran ve Suudi Arabistan'ın açıklamalarını takip ettik ve iki ülke de üretimin dondurulmaması yönünde görüş bildirdi. OPEC üyeleri ve Rusya'nın bugün bir araya gelmesi ve görüşme sonrası alınan kararın açıklanması bekleniyor. Herhangi bir sürpriz çıkmazsa; ortak bir karar alınması beklenmiyor. Fakat en azından bu görüşmeler yapıcı geçer ise bu yıl içerisindeki diğer toplantılarda konunun tekrar ele alınacağı mesajı verilebilir. Teknik olarak ise Brent petrolün sene başından bu yana sürdürdüğü yükselen trendin desteğini test ettiğini görüyoruz. 45.50-45.00 bandının geçilmesi satış baskısının hacmini artırabilir ve 44.60-44.20-43.60 seviyeleri görülebilir. Destekten gelecek tepki alımlarında ise 46.40'ın üzerinde kalıcılık sağlanırsa 46.80-47.00-47.30 seviyeleri gündeme gelebilir.

Işık Menkul Değerler A.Ş.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 28.09.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 28.09.2016

 

Piyasalar yoğun gündemi takip edecek

 

Piyasalar OPEC ve ekonomi kurmaylarına odaklanacak

 

Moody’s konuştu.. Sıra Fitch’de…

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)