E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalar yoğun gündemi takip edecek---

Piyasalar yoğun gündemi takip edecek

Piyasalar yoğun gündemi takip edecek
28 Eylül 2016 - 08:46 borsagundem.com

Yatırım Finansman, piyasaları bugün 15:45 sonrası ise yoğun bir konuşma ajandasının beklediğini belirtti

Dün güne tepki alımlarıyla başlayan BIST-100 endeks 77.400 seviyesini geçmekte zorlanarak günü %0,57'lik değer kazancı ile 77.161 seviyesinden günü tamamladı. Böyelce Moody's sonrası sınırlı da olsa kayıpların bir kısmı telafi edildi. Tepki alımları bankacılık ağırlıklı gerçekleşti.

Bankacılık endeksi (XBANK) %1,56 değer kazanırken, sanayi endeksi (XUSIN) %0,17 değer kaybetti. USD/TL kuru ise dün endeks kapanışı itibarıyla 2,9820 seviyelerinde idi.

Seans kapanışı sonrası Fed başkanlarından açıklamalar gelmeye başladı. FOMC üyesi olan Stanley Fischer ve bu yıl oy hakkı olmayan San Francisco Fed Başkanı John Williams'ın açıklamaları dikkate değer şekildeydi. Fischer yaptığı açıklamalarda "faiz oranlarının çok fazla artmasını istemediğini" ifade ederek "güvercin" tarafta yer alırken, Williams bir faiz artışını destekleyeceğini ve merkez bankasının hareketsiz kalmaya devam etmesinin daha fazla zarar verme riski bulunduğunu açıklayarak "şahin" tonda konuştu. Piyasa fiyatlamaları, bu mesajlar içerisinde Fischer'ın açıklamalarına daha fazla önem verildiğine işaret ediyor.

Yurtiçinde herhangi bir makroekonomik verinin bulunmadığı günde yurtdışı makro gündem ABD'deki öncü dayanıklı tüketim mal siparişlerine odaklı olacak. Söz konusu veri saat 15:30'da açıklanacak. 15:45 sonrası ise yoğun bir konuşma ajandası bizi bekliyor. Saat 17:00'da konuşmasına başlayacak olan Fed Başkanı Janet Yellen'in açıklamalarına odaklanacak olan piyasalarda 15:45'de Kashkari (2016 için yedek üye), 17:10'da Bullard (Bu yıl FOMC'de oy hakkı var), 20:30'da Evans (2016 için yedek üye) ve 23:35'de Mester (Bu yıl FOMC'de oy hakkı var) konuşacak. Özellikle Yellen'in tonajı oldukça önemli.

Alışların şimdilik sınırlı kaldığı piyasalara olası bir Aralık ayı sinyali baskı getirebilir. Ancak söz konusu beklentinin halihazırda fiyatlara dahil olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle "Şahin" mesajların yaratabileceği baskı da anlık ve sınırlı kalabilir.

Sabah fiyatlamalarında kur cephesinin Lira lehine hareketler sergilediğini görüyoruz. Dolar endeksinin sınırlı hareketler sergilediği günde Euro/Dolar paritesindeki 1,12 üzerine yeniden yükseliş çabası ile beraber USD/TL'nin de 2,98 seviyesinin altındaki kotasyonlarda işlem gördüğünü izliyoruz. 5 yıllık CDS'lerde ise 263 seviyesine doğru hafif bir geri çekilme söz konusudur. Petrol tarafında hafta başından bu yana görülen düşüşün ardından, bir miktar toparlanma ile $46 seviyelerinin üzerinde tutunma çabası görmekteyiz. Küresel borsalar tarafında ise Asya piyasalarının satıcılı seyrettiği günde ABD vadelilerinde ise yukarı yönlü bir seyir söz konusudur. Avrupa borsalarının ise güne yatay açılışlar yapması beklenmektedir.

Alıcılı bir açılış beklediğimiz BIST-100 için gün içi işlemlerde, 77.750 seviyesi ilk direnç olarak izlenecek. Tepkinin güçlenebilmesi için 200-günlük (üssel) ortalama seviyesine de denk gelen 77.750 seviyesi hacim ile birlikte aşılmalı. Aksi takdirde söz konusu seviyeden gelebilecek kâr satışlarına dikkat edilmeli. Yuukarı hareketlerde 78.300-79.350 üst dirençlerini izleyeceğimiz endekste 76.600 ve 76.200 ise olası aşağı yönlü hareketlerde gün içi destekler olarak takip edilebilir.


 Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 28.09.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 28.09.2016

 

Piyasalar OPEC ve ekonomi kurmaylarına odaklanacak

 

Merkez Bankası Çetinkaya İSO'da konuşacak

 

Piyasalar 2016'nın kritik üç ayına girme arifesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)