E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYatırımcı Köşesi'Emir iptalinden acilen vazgeçilmeli'---

'Emir iptalinden acilen vazgeçilmeli'

'Emir iptalinden acilen vazgeçilmeli'
16 Şubat 2011 - 14:26 borsagundem.com

Borsagündem'in başlattığı Yatırımcı Seferberliği köşesine yorum ve öneriler yağıyor. İşte Ali Güler'den gelen 6 önemli öneri

1-       Yatırımcı seferberliği düzenlenip yeni yatırımcılara ulaşılmaya çalışılması elbette olumlu ama bu arada varolan yatırımcıyı kaçıracak bir çok gelişme olmakta. Bence SPK başkanı bir toplantı da var olan yatırımcılarla düzenlemeli. Örneğin borsa toplantı salonunda onlarla bir araya gelip onların görüşlerini dinleyebilir.
2-       Halka arzlara bir çeki düzen verilmeli. Zaten çok yazıyorsunuz ama ortalıkta o kadar çok aleni spekülasyon oluyor ki. Düzenleyici otoriteler halka arz da sorumluluk almalı ve o halka arzın sermaye piyasasına faydalı olup olmayacağına karar vermeli. Eğer otorite bu anlamda elini taşın altına sokamıyorsa o zaman underwriting mekanizmasını tam olarak çalıştırmalı, talep toplama aşamasında bile aracı kuruma halka arzdan vazgeçebilme, köprü finansman vs anlaşmalarını geçersizleştirmeli ve böylece halka arzı yapacak kurum gerçek anlamda sorumluluk almalı.
3-       Manüplatörlerin en yeni oyuncağı, emir iptali uygulamasından acilen vazgeçilmeli.
4-       Daha çok şeffaflık derken, birden bilgiyi karartan ve yabancı yatırımcıya çok güzel maldan çıkabilme olanağı sunan işlem yapan tarafın gözükmemesi uygulaması gözden geçirilmeli.
5-       Net verileri bilmiyorum ama Varantlarla yatımcının soyulduğunu düşünüyorum. Opsiyonlar konusunda bu kadar tereddüt edilirken yatırımcı bir eli bağlanıp Varant arenasına atılmıştır. Bu olayı dengelemek üzere opsiyon piyasasının bir an önce açılması gerekmektedir.
6-       Fonlar; özellikle emeklilik fonları daha iyi denetlenmelidir.
Ali Güler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • e07 Şubat 2019 16:12

     :) 

  • nevzat öztürk16 Nisan 2011 13:03

    yasaklar gizlilik kimin için şeffaflık kaldırıldı manüpülasyonla mücadele için emir iptali kademeleri 5 e indirdiler şimdi de imkb verilerini gizliyorlar paran yoksa kahrol üniversite liseli emekliye memura hangi yüzle anlatacaksınız ey spk vakko konfrut racon kesiyo hani manüpülasyon la mücadele

  • Murat02 Mart 2011 01:10

    Herkes SKP ya mail atsın.BU iptaller kalksın kör havuz sistemi seffaflaşmalı alan satan görülmelidir.

  • ali demirtaş25 Şubat 2011 13:59

    emir iptalleri olmasaydı imkb mümkün değil bu kadar düşmezdi.hiç olmazsa yüzde ellisini iptal edebimeliki küçük yatırımcı korunsun.

  • hüseyin 24 Şubat 2011 02:00

    ben emir iptalinin der hal kalkmasını ve işlemlerrin eskisi gibi seffaf olmasını ve halka arzlara belirli bir çeki düzen verilmesini üçkaatçı şirketlerin borsaya girmemesini veşirket haberleri ve bilançoları anlaşılır olmalı ayrıca her şirket borsaya girememeli bizim spk maaşallah nerdeyse bakkallarıda borsaya girdirecek fırıncılarıda nasılsa enayi çok borsaya giren şirketin bir özelliği olmalı ayıptır insanların yıllardır birikimini bukadar basit soydurmayın

  • YORUMCU22 Şubat 2011 06:35

    adil bir borsada eşit şarlarda işlem yapılması bir erdemliktir siz profesyonellere her türlü imkanı vereceksiniz küçük yatırımcıya gel gel diyeceksiniz? YEMEZLER!!! -------------------------------------------------------------- (ÖNCELİKLE BİLGİ PAYLAŞIMI EŞİT OLMALI)

  • kemal22 Şubat 2011 02:03

    Sadece A-B-C Hisse gruplaması iyi oldu..diğerleri malasef olumsuz..hele şu otomatik seans durdurma tam bir felaket...kağıt geri işleme açılınca küt diye taban oluyor.

  • varol21 Şubat 2011 15:38

    Emir iptali uygulanmasinin kalkmamasini istiyorsaniz, o zaman EMiRLERiN alis ve satis basamaklarinin görünmesinin'de bir anlami kalmamaktadir!Bence en dogrusu DERiNLiK hepten iptâl edilmelidir!çünkü heriki uygulamada GERçEKLERLE bagdasmamaktadir!

  • ayfilser18 Şubat 2011 13:43

    Emir iptal kararları ve işlem yapan tarafların görünmemesi güya küçük yatırmıyı korumak tamamen yanlış biran önce bu uygulamalardan vazgeçilmeli.

  • Özgür 17 Şubat 2011 20:41

    Emir iptali kesinlikle kalkmamalı KIRIMLI rumuzlu üyemizin yorumlarına aynen imzamı atıyorum

  • KIRIMLI17 Şubat 2011 16:46

    İşlemleri hangi kurumun yaptığını görmek ne avantaj sağladı şimdiye kadar ki,bilakis kurumları izleyerek bir çıkarıma varacağını sanan küçükleri kandırmak için kullanıldı. Bazı kurumlar şehir efsanesi gibiydi,yok sadece yabancı müşterileri varmış,yok personel 3 er 5 er dil biliyormuş Yerli yatrımcıları kapıdan bile almıyorlarmış vs vs..salla sallayabildiğin kadar.. Emir iptali katiyyen kalkmamalı,önceden alış yazarlardı kiloyla küçüklerde alıcı geldi sanıp atlıyordu üst basamaktan, satabildiklerini satıyorlardı kalanları kendi alışlarına veriyorlardı.. Şimdi alışları ne kadar şişirirsen şişir ya silerlerse diye küçükler kefallik yapmamayı öğrendi... önceden uyanıklık peşindeki küçükler 5 basamak aşağı alış yazardı,adamda bakar alıcılar birikmiş başlardı çatır çutur vermeye 5 basamak aşağıdan malı gelen ky panikten veremezde aynı fiyata az sonra tabanda herkes birbirine bakardı...Şimdi bakıyor adam niyeti bozdu tren gibi üstüne geliyor kenara kaçabiliyor...

  • amazon2borsa.com16 Şubat 2011 22:38

    bır yandan yatırımcı seferberlıgı dıyıyoruz dıger tarafdan sıg tahtalara utgulanan gun ıcı 10 dakıkalık ıslem hakkı +ılk 5 de alıcı satıcı gorulmeyecek kararı arkasında seans kapanısında dahı alan satan gun ııcı artı+eksı vırmanlar ıle acıga satıs + acık kapama mıktarlarının labırent gorunumune sokularak tamamen ky alehıne by ısteklerıne gore yanlıs uygulamalarlar ky kacırma ugrasları., yapılan keyfi dusuncesız tetbırlerle nasıl yatırımcı seferlıgınden bahsedıp ahkam kestıklerını anlaması cok guc., allah ky yardımcıısı olsun

  • Figo16 Şubat 2011 22:28

    Emir iptali kaldırılmalı. Alan-satan belli olmalı. inşallah borsa çöker de bunları söylemeye gerek kalmaz. Büyüklere çalışıldığı belli.Tecrübe ile konulan tüm kuralları bozdular.

  • arsen lüpen16 Şubat 2011 18:04

    Mevcut durum iyi. Kim alıp satıyor göremiyoruz doğru. Ama başkası da göremiyor. Ben eskiden de göremiyordum. Benim açımdan iyi. Emir iptali de iyi. Kademelerde iyi bu bağlamda daha iyileştirilmeli. sanırım kademeler daha da azaltılacak. Bunlar olumlu . Yabancılar yerlilerden daha uzun süre hisse taşıyor. ve uzun vadeli. bu bağlamda yabancı oranı da normal

  • mehmet demir16 Şubat 2011 14:48

    basamaklar eskisi gibi olmalı yani beşten sonra beşer beşer ondan sonra onar onar gibi birde nakitte bekleyen paralar likit fonda repoda yıllık yüzde iki gibi oranlarda bedava kapatılıyor hiç yoktan vadelinin bir puan altında gibi bir çzüm blunsun acaba kendileri yıllık yüzde beşten bize para vrirlermi sorun bakalım onlarınki parada bizimki gazoz kapağımı tşekkür ederim

  • 16 Şubat 2011 14:40

    emir iptalinin o kadar da kötü olduğunu düşünmüyorum.asıl sorun şeffaflık diye hiç kimsenin hareketini izleyemeyişimiz.

  • fatih16 Şubat 2011 14:38

    yaklaşık %65 iyabancı olan bir borsada onların hareketlerini izleyemiyorsak hiç girmeyelim bu borsaya.verelim paralarımızı yabancılara bizde uğraşmayalım onlarda.