E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEkonomik görünüm güçlü---

Ekonomik görünüm güçlü

Ekonomik görünüm güçlü
18 Temmuz 2018 - 08:21 borsagundem.com

Fed eski Başkanı Ben Bernanke, ABD ekonomisine ilişkin pozitif konuştu

Fed eski Başkanı Ben Bernanke, ekonomik görünüm için olumlu olmaya devam ettiğini ortaya koydu, tahvil piyasasında son dönemde yaşanan gelişmelerin gelecekte bir probleme işaret edebileceği uyarısında bulunmadı.
New York Fed eski Başkanı Tim Geithner, Obama döneminin Hazine Bakanı Herry Paulson ile birlikte yuvarlak masa toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bernanke, "Ekonomi için kısa vadeli görünüme ilişkin gördüğümüz her şey oldukça güçlü" diye konuştu.
Dış İlişkiler Konseyi'nde yapılan yuvarlak masa toplantısında Bernanke, getiri eğrisinde terse dönüşün bilincinde olduğunu, ancak Fed'in ekonominin geleceği konusunda düşünürken faktörlere çok farklı
açılardan bakkması gerektiğini vurguladı. Bernanke, uzun vadeli faiz oranlarının "alışılmadık derecede düşük" olmaları nedeniyle getiri eğrisinde terse dönüşün bir sinyal olmadığı yönünde argümanlar
bulunduğunu da dile getirdi. Bernanke, "Getiri eğrisi bir gösterge, ancak tek gösterge değil" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet yılmaz18 Temmuz 2018 12:32

    ikinci dünya savaşının müttefikleri amerikaya karşı 650 milyon japaon ve avrupanın ticari anlaşmaları yanına çinide aldımı amerika battı demektir.