E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünyada zengin-fakir farkı açılmaya devam ediyor---

Dünyada zengin-fakir farkı açılmaya devam ediyor

Dünyada zengin-fakir farkı açılmaya devam ediyor
14 Kasım 2017 - 12:23 borsagundem.com

Dünyanın en zengin yüzde 1'lik kesmi en en alttaki yüzde 50'lik kesimin toplamından daha fazla servete sahip bulunuyor.

BORSAGUNDEM.COM

Dünyanın en zengin yüzde 1'lik kesmi en en alttaki yüzde 50'lik kesimin toplamından daha fazla servete sahip bulunuyor.

Credit Suisse tarafından hazırlanan raporda, dünyanın en zengin kesiminin küresel varlıklardaki patının 2008 finansal kriz döneminde yüzde 42.5 seviyesindeyken bu oranın 2017 yılında yüzde 50.1 seviyesine ve parasal olarak da 140 trilyon dolara yükseldiği belirtildi.

Bankanın yıllık periyotlar halinde hazırladığı raporda, "En zengin yüzde 1'lik kesimin payı kriz döneminde 2000 yılındaki seviyelerini geçmesinden bu yana yükseliyor 2013 yılında yeni bir zirve yapı ve o zamandan bu yana da bu zirveleri sürdürüyor." ifadeleri yer aldı.

Toplam varlık düzeyindeki artış zaten çok zengin olan insanlar arasında 2.3 milyon kişilik yeni dolar mlyonerleri topluluğu yarattı ve böylece dolar milyonerlerinin sayısı 36 milyon kişiye ulaştı. Finansal kriz döneminde gerileyen Dolar milyonerleri sayısı kriz sonrasında hızla yükselişe geçti ve şimdi ise 2000 yılındaki seviyesinin neredeyse üç katına ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali14 Kasım 2017 13:36

    Dünya sömürü için dönmeye devam ediyor.Gerçekten bu sömrüden şikayetimiz varsa siyseten milli görüşe dönmeliyiz vesselam