E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 3.1250 seviyesinde---

Dolar/TL 3.1250 seviyesinde

Dolar/TL  3.1250 seviyesinde
28 Ekim 2016 - 11:20 borsagundem.com

Dolar/TL hergün yeni rekora koşuyor, kur 3.1253 ile zirve yeniledi

Dolar/TL, resmi tatil nedeniyle yarım gün açık olan piyasalarda bu sabah 3.1195'e kadar yükselerek yeni tarihi zirveyi gördü. Dolardaki artışın gerisinde, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artış beklentileri ile Irak ve Suriye’de savaşın ivme kazanmasına bağlı artan jeopolitik risklerin artmasının yer aldığı belirtiliyor. Borsa İstanbul ise güne düşüş ile başladı. 

Tarihi zirvenin ardından sınırlı gerileyen dolar/TL saat 09: 22 itibarıyla 3.1136/3.1145 seviyesinde işlem gördü. Daha sonra hafif gerileyen dolar saat 11 itibari ile 3.1256 seviyesi ile yeni rekora imza attı.

ABD faiz kararının giderek yaklaştığı beklentisi gelişmekte olan ülke para birimlerini baskı altında tutarken; bankacılar Suriye'deki gelişmeler ve Türkiye'nin bir başkanlık referandumuna gitme ihtimalinin de TL'nin diğer para birimlerine göre daha kötü performans göstermesinde etkili olduğuna işaret ediyor.

DOLARI TETİKLEYEN UNSURLAR

ABD ekonomisine ilişkin verilerin, Fed’in faiz artırmak için belirlediği kriterlere yakın çıkması, uluslararası piyasalarda yıl sonundan önce yeni bir faiz artırımı gelebileceği yolunda yorumlanıyor.

Diğer yandan, koalisyon güçlerinin Irak ve Suriye’deki harekatı ve Türkiye’nin Musul operasyonuna katılma yönündeki baskıları, piyasalar açısından bölgedeki jeopolitik riskleri artırıyor.

O AÇIKLAMA DA ETKİLEDİ

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun komutanlarından Korgeneral Stephen Townsend’in, dün Suriye’deki Rakka operasyonda YPG’nin de rol alacağını açıklamasının hemen ardından dolar 3.1056 liraya kadar yükseldi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)