E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 2.98 seviyesinde---

Dolar/TL 2.98 seviyesinde

Dolar/TL 2.98 seviyesinde
18 Temmuz 2016 - 16:40 borsagundem.com

Dolar/TL kuru 2.9266 seviyesine kadar düştükten sonra tekrar 2.98 seviyesine yükseldi

Türk Lirası, Cuma günü silahlı kuvvetler içindeki bir grubun ülkenin yönetimini ele geçirme girişimi ile birlikte 2008'den bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdikten sonra, bu kaybının üçte birini geri aldı.Cuma günü saat 22.25 sularında gelen açıklamaların ardından dolar/TL kuru 2.89 seviyelerinden hızlı yükselişe geçti.Yaklaşık 1 saat içinde 3.05 seviyelerine fırlayan kur kapanışını 3.02 seviyesinden gerçekleştirdi. Tansiyonun düşmesinin ardından  bugünkü açılışına 2.99 seviyelerinden başlayan parite 2.9266 sevyelerini görmesinin ardından şu saatlerde yüzde 1.10 düşüşle 2.98 seviyesinde işlem görüyor.

Güney Afrika randı, Meksika pesosu ile birlikte değer kazanıken, yen 2009'dan bu yana en büyük haftalık kaybını genişletti. Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yükselirken, Japonya'da Nikkei 225 endeks vadelileri ve Hong Kong'da Hang Seng Endeksi düştü. Japonya ve Tayland'da finans piyasaları Pazartesi tatil nedeniyle kapalı.

Türkiye'deki başarısız darbe girişimi, küresel hisse senetlerinin toplam değerinin İngiltere'nin 23 Haziran'da AB'den ayrılma kararı almasının ardından 4 trilyon dolar kadar artmasının ardından geldi. Türk yetkililer, haftasonu yaptıkları açıklalalarda, bankalara sınırsız likidite sağlayacaklarını ve TL'yi destekleyici tedbirler alacaklarını kaydederek finans piyasalraını rahatlatmaya çalıştı.

Sydney'de AMP Capital Investors Ltd. yatırım strateji müdürü Shane Oliver, "Jeopolitik risk tekrar ön plana çıktı," dedi ve "Ancak bu Türkiye'de 1960'tan beri dördüncü darbe ve küresel piyasalar üzerinde süregelen bir etkisinin olacağını düşünmüyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Hermes Asset management, ülkenin siyasi ve ekonomik durumuna ilişkin uzun vadeli endişelere rağmen, Türk varlıklarında bir rahatlama rallisi için potansiyel gören kuruluşlar arasına katıldı. Rabobank ve CrossBorder Türkiye'den çıkışlar olmasını bekliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası haftasonu yaptığı açıklamada bankalra sınırsız likidite sağlama taahhüdünde bulundu ve başbakan yardımcısı twitter yoluyla yaptığı açıklamada endişeye gerek olmadığını söyledi.

Piyasa için darbe sonrası önlem paketi

  

Piyasalarda panik beklenmiyor

 



 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)