E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolarda bu hafta kritik olabilir---

Dolarda bu hafta kritik olabilir

Dolarda bu hafta kritik olabilir
15 Ağustos 2016 - 11:17 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

USDTRY - Fiyat Hareketleri Sıkışıyor, Bu Hafta Kritik Olabilir...
Türkiye'de yeni teşvik sisteminin açıklanması ve politikaların ardı ardına gelmesi ekonomideki canlılığı arttırıyor. Geçtiğimiz günlerde bir takım açıklamalarda bulunan Kalkınma Bakanı, yeni teşvik sisteminin sadece doğu değil Türkiye'nin tamamına yerli ve yabancı yatırımı arttıracağını belirtti. Ayrıca USDTRY kurunun her şeye rağmen tekrar 2.95 seviyesine gerilediğini hatırlatan Elvan, 2016 yılı için orta vadeli program hedefinin 3.0000 TL olduğunu, enflasyon hedefinin de %7.5 oranında korunduğunu söyledi. Bugün Türkiye'den işsizlik oranı ve bütçe dengesi gelecek. Rakamların bir önceki aya göre daha olumlu gelmesi durumunda, pozitif giden ülke ekonomisi daha fazla moral bulabilir. Bununla birlikte, dolar endeksinin de son zamanlarda güçlenemediğini görmekteyiz. Kurdaki gevşeme dolar endeksine bağlı olarak da şimdilik devam ediyor ancak ABD'den yarın gelecek enflasyon verisi Dolar endeksinin görünümü için de dikkatle takip edilmesi gereken veriler arasında olacaktır.

Teknik olarak baktığımızda; USDTRY kurunun geçtiğimiz hafta boyunca sıklıkla 2.9650 ile 2.9500 seviyeleri arasında sıkıştığını gözlemledik. Dört saatlik bazda 14 birimlik hareketli ortalama da bu kanal içerisinde ara direnç olarak çalışıyor. Kurun aşağı ya da yukarı yönde hızlanması, bu banttan hangi yönde çıkacağına bağlı kalacaktır. Ancak yukarı yönde bir kopma olsa bile kısa vadede 21 temmuz tarihinden bu yana uzanan aşağı yönlü trendin direnç olarak çalışabileceğini öngörebiliriz.

Destekler: 2.9500 - 2.9250 - 2.9040
Dirençler: 2.9650 - 2.9745 - 2.9850

USDJPY - Yen'in Geleceği İçin Gelecek Aylardaki Veriler Önemli...

Haftanın ilk gününe Japonya'dan gelen büyüme verileri ile merhaba dedik. İkinci çeyreğin öncüsü olarak açıklanan GSYİH rakamları beklentinin oldukça altında kaldı. Ama Japonya'daki olumsuz büyüme rakamlarının sürpriz olmaması gerektiğini de belirtmek isteriz. BOJ ve Japon hükümetinin geçtiğimiz haftalarda yaptığı teşvik paketleri, zaten olumsuz öngörülen büyüme rakamlarının iyileştirilmesi için yapılmıştı. Japonya için önemli olan ve asıl odaklanılacak süreç, önümüzdeki aylarda gelecek verilerin iyileşmesi olacaktır. Bu sebeple USDJPY paritesinde veriler esnasında aşırı bir oynaklık olduğunu söyleyemeyiz.

Teknik açıdan baktığımızda; Yen'in her şeye rağmen Dolar karşısında güçlü olduğunu görüyoruz. Özellikle Ağustos ayının başından bu yana her yükseliş denemesi, bir öncekinden daha geride kalıyor. Grafikte de görüleceği gibi fiyatlar sıkışmaya devam ediyor. Günlük bazda MACD göstergesi pozitif tarafa geçmek üzere. Ancak hem MACD pozitif olmadan, hem de 21 Temmuz'dan gelen aşağı yönlü trend çizgisi kırılmadan, dolar lehine işlemlerin başlayabileceğini söyleyemeyiz. 

Destekler: 100.80 - 100.20 - 98.97
Dirençler: 101.55 - 102.70 - 103.45

Altın - 1333 Desteği Önemini Koruyor...
Altın, dolar endeksindeki volatilitenin artmaya başlaması sebebiyle hareketli günler geçiriyor. Geçtiğimiz hafta 1330 desteğini zorlayan sarı metal, dolar endeksindeki zayıflama sebebiyle 1350 seviyesinin üzerine tepki vermiş ancak yine endeksin güçlenmeye başlamasıyla geri çekilmişti. Bu hafta da ABD ve Euro Bölgesi'nden gelecek enflasyon verilerinin Altın'a hareket getirmesi sürpriz olmayacaktır. Özellikle ABD enflasyonu, bu volatilite ihtimalinde ağırlık basıyor.

Teknik açıdan baktığımızda; fiyat hareketlerinin daralan üçgen içerisinde devam ettiği görülüyor. 25 temmuz tarihinden bu yana uzanan yukarı yönlü trend defalarca test edildi, ancak geçilemedi. Bu trendin kırılması durumunda, Altın'da satış baskısının artmaya başlayabileceğini düşünüyoruz. Bu durumda 1322 ve 1311 destekleri hedefteki ilk bölgeler olabilir. Daralan üçgenin üst bandı da yeni zirveler için geçilmesi gereken ilk bölge olarak karşımıza çıkabilir.

Destekler: 1333 - 1322 - 1311
Dirençler: 1342 - 1348 - 1355

İkon Menkul Değerler

17 hisse için teknik analiz

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 15.08.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 15.08.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)