E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDenge Yatırım Holding'den 75 milyon TL'lik varlık satışı---

Denge Yatırım Holding'den 75 milyon TL'lik varlık satışı

Denge Yatırım Holding'den 75 milyon TL'lik varlık satışı
17 Temmuz 2018 - 19:35 borsagundem.com

Denge Yatırım Holding, Pana Proje ve Gayrimenkul Yatırımları'nı 75 milyon liraya Cevdet Taşçeken'e sattı

BORSAGUNDEM.COM

Son günlerin kulislerde en çok konuşulan, ekonomi yönetiminin yakından izlediği, çok dikkat çeken ve çöküşe yol açan sert yabancı satışlarının yarattığı karamsar tablo karşısında yatırımcının yüzünü güldüren haber, Denge Yatırım Holding’den geldi.

Patron olarak borsa dünyasına girdiği günden bu yana cebini değil, milyonluk şirketlerinin hisselerini sadece nominal değer üzerinden devrederek halka açık şirketinin içerisini dolduran isim olarak parlayan Raci Şaşmaz’ın öncülüğünde stratejik yatırımlar yapan Denge’de bugün, 75 milyon TL’lik önemli ve kazançlı bir satış yaşandı.

2.4 MİLYON TL’YE DENGE’YE GELDİ, GİDERKEN MİSLİYLE KATLADI

Kazançlı çünkü, ‘hissedarını kollayan patron’ Şaşmaz’ın Şubat 2018’de 137 milyonluk Pana Proje ve Gayrimenkul Yatırım’da fedakarlık yaparak nominal değerden 2.450.000 TL’ye Denge’nin içine kattığı 67 milyon tutarındaki yüzde 49 payı satıldı. Hem de çok fazlasıyla. Pana Proje ve Gayrimenkul Yatırımları Geliştirme Anonim Şirketi'nin %100 iştiraki Toma Finance Limited’e ait %51 payla birlikte Cevdet Taşçeken’e gerçekleştirilen satışta halka açık Denge’nin kasasına 75 milyon TL girdi. Daha kârlı sektörlere yönelik büyüme planı çerçevesinde güçlü adımlarla ilerleyen şirket, Raci Şaşmaz’dan 2.4 milyon TL’ye aldığı payı misli misli katlayarak elden çıkardı.

UZMANLARIN ORTAK GÖRÜŞÜ: MALİ YAPIYA VE HİSSEYE GÜÇ KATAR

Hormonlu değil gerçek adımlarla büyümeye devam eden Denge’deki bu satış için uzmanlar, “şirketin itibarını katlayacak, mali yapısına büyük güç katacak, hisse değerini yükseltecek değerli bir imza” yorumunu yaptı.

Cevdet Taşçeken’e yapılan satış hakkındaki açıklamada, söz konusu kararın, yurtiçi ve yurt dışında karlı ve etkin sektörlerde genişletme stratejisi çerçevesinde, konjonktür ve inşaat sektöründeki stresin göz önünde bulundurularak alındığı ifade edildi.

KÂRLI VE ETKİN SEKTÖRLERDE GENİŞLEME STRATEJİSİ

Denge Yatırım Holding tarafından KAP'a gönderilen duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“Şirketimizin 31.05.2018 tarihinde KAP'a yaptığı açıklamada Pana Yapım Sinema Prodüksiyon Turizm Yatırım ve Ticaret A.Ş.'nin %42 payının satın alındığı duyurulmuştu. Pana Yapım Sinema Prodüksiyon Turizm Yatırım ve Ticaret A.Ş.'nin iştirak edinilmesi ile başlayan faaliyet alanlarının yurtiçi ve yurt dışında karlı ve etkin sektörlerde genişletme stratejisi çerçevesinde konjonktür ve inşaat sektöründeki stres göz önünde bulundurularak bu sektördeki yatırımların azaltılması amacıyla Pana Proje ve Gayrimenkul Yatırımları Geliştirme Anonim Şirketi'nin %100 iştirakimiz Toma Finance Limited ‘e ait %51 ve şirketimize ait %49 payını tüm hak ve yükümlülükleri ile 75.000.000 TL. karşılığı satmak üzere şirketimiz ve Cevdet TAŞÇEKEN arasında şirketimiz Yönetim kurulu 17.07.2018 Tarih, 2018/24 sayılı kararı doğrultusunda 17.07.2018 tarihinde satış sözleşmesi imzalanmıştır.”

Büyük hedeflere yürüyüşte tasarruf sahiplerini de kollayan ve borsanın birinci ligine çıkmak için gün sayan Denge Yatırım Holding, bilindiği gibi yakın zamanda hisselerinin Ana Pazar’da işlem görmesi için BİSTe başvuru yaptı.

Bugün gerçekleştirilen satışın ardından Sermaye Piyasalarına girerken çizilen 2 milyar dolarlık yatırım vizyonunda emin adımlarla ilerlendiği görüşünün altı bir kez daha kalın çizgilerle çizildi.

PANA YATIRIM HOLDİNG’İN HEDEFLERİ BÜYÜK

10 yıl sonrasını hedefleyen ve adımlarını da bu projeksiyon kapsamında atan Pana Yatırım Holding’in hedefleri büyük.

Gelecek dönemin projeleri arasında 250 milyon dolarlık bir özel sermaye fonu ve bir medya teknoparkı da var. Pana Yatırım orta vadede Pana Medya'yı da halka arz etmeyi planlıyor.
Şaşmaz, Katarlı ‘Dünya İslam Alimler Birliği Başkanı’ Yusuf El Karadavi’nin ailesine ait olan Albawakir Group ile birlikte İstanbul Fikirtepe kentsel dönüşüm alanında gayrimenkul projeleri geliştiriyor.
Katarlı ortağı ise Türkiye'ye daha fazla yatırım yapmak istiyor. 5 yıllık hedef 2 milyar dolar.

MİLYAR DOLARLIK PROJELER

Pana, Albawakir ile Fikirtepe'de 600 bin metrekare alanda 3461 konut, 212 ticari üniteden oluşan 800 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştirdi. Hedef ciro 1.4 milyar TL. Aynı bölgede, Live Dream ve City’de 600 bin metrekare ve yatırım maliyeti 1 milyar TL. Ciro hedefi 1.6 milyar TL.
İzmir Çeşme'de ise Jardin Eden projesinde 133 milyon TL yatırımla 257 milyon TL ciro hedefleniyor. Resort segmentindeki gayrimekul yatırımı 124 bağımsız üniteden oluşuyor. İstanbul'da Şile ve Kurtköy'deki projeler için toplam yatırım 510 milyon TL. Beklenen ciro 1.1 milyar TL.

Denge Yatırım Holding'den dev yatırım

Denge, Güler Yatırım Holding'den yeni alım yaptı

Raci Şaşmaz en değerli varlığını Denge’nin içine koyuyor

Denge'den yeni sermaye adımı

Önce şirketin içerisini doldurdu şimdi sermayeyi büyütüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,62
En Yüksek: 2,68
En Düşük: 2,60
Değişim 0,00 %
FK: 2,93
PD / DD: 0,88
İşlem Hacmi 36.119.047
Toplam Adet: 13.741.741
Ağırlıklı Ort.: 2,63
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)